Konec vzpoury v ruské věznici: Islamisté zajali dva dozorce, speciální jednotky podnikly akci

Skupina šesti mužů v neděli ve vazební věznici v Rostově na Donu na jihozápadě Ruska zmocnila dvou dozorců a několik hodin je držela jako rukojmí. Oba nakonec nezraněné osvobodily speciální jednotky. Při zásahu zabily všechny útočníky, uvedla agentura TASS, podle níž mezi nimi byli i stoupenci teroristické organizace Islámský stát (IS).

Podle telegramového kanálu Baza muži, z nichž někteří byli obviněni či už odsouzeni z terorismu, rozbili mříže na okně jedné z cel a vnikli do prostor služebny dozorců, kde vzali rukojmí. Agentura TASS napsala, že útočníci byli ozbrojeni hasičskou sekerou, zavíracím nožem a gumovým obuškem. Před akcí, kterou prý koordinovali možná i několik měsíců, byli drženi v různých celách.

ČTĚTE DÁLE: Šest sporných bodů mezi Kyjevem a Moskvou. Proč se na Ukrajině místo míru stále válčí?

Ruské úřady s muži nejprve vyjednávaly a vyslechly si od nich požadavek na automobil a záruku volné cesty. Nakonec se ale rozhodly pro zásah.

V okolí vazební věznice byla omezena doprava a na místo dorazily sanitky. Zbytek vazební věznice podle úřadů po celou dobu fungoval v obvyklém režimu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry dronového úderu na ruský obrněnec. Exploze vymrštila jednoho z okupantů do vzduchu

Tagy: