Záběry dronového úderu na ruský obrněnec: Exploze vymrštila jednoho z okupantů do vzduchu

Úder ukrajinských dronů na ruskou těžkou techniku

Úder ukrajinských dronů na ruskou těžkou techniku

Ukrajinská 43. mechanizovaná brigáda provedla na východě Charkovské oblasti sérii úderů namířených proti ruské těžké technice. Ukrajinci pomocí sebevražedných dronů zlikvidovali několik nepřátelských obrněných vozů. Obzvlášť tvrdou ránu schytala posádka jednoho bojového vozidla pěchoty. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Bouřlivá jízda v Charkovské oblasti pro moskevské chlapce,“ komentovala událost stránka PS01 na sociální síti X. Další analytický účet s názvem TOGA dodal, že se o úder, k němuž došlo v Charkovské oblasti, postarala ukrajinská 43. mechanizovaná brigáda.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krvavé tažení Ruska v číslech. Bilionové škody, města vymazaná z mapy a stovky tisíc mrtvých

Zmíněná vojenská skupina na Facebooku uveřejnila podrobnější sestřih, který okolnosti úderu na ruské okupanty lépe objasnil. Ukrajinská 43. mechanizovaná brigáda provedla hned několik dronových náletů na nejrůznější ruská vojenská vozidla. Obzvlášť tvrdou ránu schytala posádka bojového vozidla pěchoty BMP s typickým označením bílého písmene Z.

Bezpilotní letoun s trhavinou narazil do obrněnce ve chvíli, kdy na jeho střeše sedělo hned několik okupantů. Jeden z nich po výbuchu vyletěl do vzduchu. Video neuniklo některým českým uživatelům na sociálních sítích. „Pamatujte, vždycky mějte zapnuté pásy,“ doporučila Rusům stránka AZ247.cz.

Ze záběrů je patrné, že exploze posádce způsobila opravdové problémy. Zoufalí vojáci vyskakovali z vozidla na zem. Poté se po svých vydali na úprk. Jeden z nich se v důsledku zranění nemohl postavit na nohy. Netrvalo dlouho a ukrajinský dron na něj shodil další bombu.

PODÍVEJTE SE NA DALŠÍ VIDEO: Záběry ničivé exploze. Ukrajinci rozmetali ruský želví tank, dron proletěl přímo poklopem

Tagy:
válka vojáci dron voják Ukrajina výbuch exploze drony Rusko Charkov obrněné vozidlo těžká technika Charkovská oblast BMP Ukrajinská 43. mechanizovaná brigáda