Vztahy na Hradě nejsou idylické, ale ani rozbuškové. Na války není čas, říká Vohralíková

Vedoucí prezidentské kanceláře Jana Vohralíková

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ 2.7.2023

Vztahy na Pražském hradě mezi bývalými zaměstnanci hradní kanceláře, řediteli a lidmi z volební kampaně prezidenta Petra Pavla nejsou perfektní, nejsou však ani tak problematické, jak se z některých zpráv může zdát, řekla v Partii PLUS na CNN Prima NEWS vedoucí prezidentské kanceláře Jana Vohralíková. Spolupráce s cílem zajištění hladkého chodu kanceláře prý probíhá bez problémů a na konflikty není čas.

Vohralíková ze své pozice vedoucí kanceláře zajišťuje spolupráci stále relativně nového osazenstva Hradu. „Jsou tři skupiny lidí, které musím dát dohromady, aby vše dobře fungovalo. Jsou to bývalí a stávající zaměstnanci kanceláře, pak noví ředitelé, kteří většinou přišli ze státní správy, a také lidé z volební kampaně pana prezidenta. To je svět plný energie a nejrůznějších nápadů, který se ‚vnořuje‘ do státní správy. A to je asi ten největší problém. Není to ale nic fatálního. Je to spíše tak, že oba světy jsou opravdu různé a musíte se naučit v nich žít,“ vysvětlila.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Máte krásnou ženu, kdy skončí drahota? Lidé křičeli na Pavla na ulici, pak chtěli fotku

Kancléřka se zároveň vymezila proti zprávám, že by na Hradě měla probíhat „válka“. Reagovala tím na reportáž Seznam Zpráv, podle které se má „přetahovat o moc“ s ředitelkou sekretariátu prezidenta Lindou Jozwiak Kopeckou. „Těším se, až se ho zeptám (Václava Dolejšího, jednoho z autorů reportáže, pozn. red.), jak si to představuje. Jestli ráno přijdeme do práce, sedneme si s Lindou ke stolu a začneme si vyříkávat, kdo ten den bude mít větší vliv,“ odmítla se smíchem vyznění reportáže.

Všichni na Hradě prý mají na srdci hlavně vytvoření podmínek pro efektivní práci prezidenta, na spory prý není vůbec čas. „Neznamená to, že nemáme jiné názory, ale určitě se nepereme. Není to tak, že bychom si chtěly vyškrábat oči. Neříkám, že vztahy jsou idylické, stále si to ‚sedá‘. Určitě ale nejsou tak rozbuškové, jak článek naznačoval. Pan prezident je podle mě zároveň natolik výrazná osobnost, že nemá zapotřebí, aby se nechal zmítat nejrůznějšími vlivy,“ uzavřela Vohralíková.

Více o budoucí pozici první dámy, Pavlově komunikaci a schopnosti přijmout kritiku či budoucím postupu se stěhováním prezidentského páru se dozvíte ve videu v úvodu článku.

Tagy:
prezident Petr Pavel Partie Terezie Tománkové Pražský hrad Kancelář prezidenta republiky Jana Vohralíková