Z jediné bankovky udělal milion korun. Muže, který v Plzni oklamal bitcoinmat, hledá policie

Podvodníka od bitcoinmatu hledá policie.

Podvodník v Plzni vydělal na bitcoinmatu milion korun

Stačila mu jediná bankovka a vydělal si milion korun. Muže, který podvodem zbohatl pomocí bitcoinmatu, usilovně hledají pražští policisté.

Na kamerových záznamech je vidět, jak muž v modré bundě, šedé čepici a s dioptrickými brýlemi chodí sem a tam, a to skoro celý den. „Opakovaně navštívil takzvaný bitcoinmat, a to za účelem směny finanční hotovosti na virtuální měnu,“ popsala pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Kristýna Soukupová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Anabolika a kokain měl prodávat gang v českých posilovnách. Členy byli i vrcholoví sportovci

Do bitcoinmatu vkládal pořád dokola jednu a tu samou bankovku. Místo toho, aby zůstala uložena v zařízení, se mu pokaždé vrátila zpět. Hodnota bankovky se ale připsala na účet. „Tímto způsobem si muž do své kryptopeněženky nastřádal téměř jeden milion korun a to za jeden jediný den,“ sdělila Soukupová.

Takový typ podvodu kriminalisté prý ještě neřešili. Podle nich jde o ojedinělý případ. „Nejčastěji se setkáváme s případy, kdy pachatel osloví pod různými záminkami poškozeného. Ten prostřednictvím bitcoinmatu vkládá finanční prostředky, které následně smění na kryptoměnu, a tu vloží do digitálních peněženek přímo pachatelům,“ popsal kriminalista.

„Ke skutku sice došlo v Plzni, ale oznámení přijali policisté v Praze, proto ho prověřují právě zde,“ uvedla Soukupová. Jakou taktiku k podvodu zvolil, není jasné. To vše musí kriminalisté rozluštit. Nejdříve ale musí podvodníka vypátrat. „Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte, obraťte se prosím na tísňovou linku 158,“ sdělila mluvčí. Za zločin hrozí muži až osm let za mřížemi.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Česku se objevují nové drogy. Pašují se hlavně z Asie, je mezi nimi i hrozba budoucnosti

Tagy: