Z krabice se ozývalo zoufalé mňoukání, kocourka vysvobodili až strážníci. Dostal příznačné jméno

Otevřít, nebo neotevřít? Takovou otázku si kladl nálezce v Brně, který objevil zavřenou krabici s nápisem „Pozor, polodivoká kočka“. Zevnitř se ozývalo zoufalé mňoukání, a protože si nevěděl rady, zavolal nakonec na pomoc strážníky.

Mimořádně pečlivě zabalený balík, ze kterého se ozývalo mňoukání, se jeho nálezce bál otevřít. Nálepka na něm totiž varovala před nebezpečným zvířetem. Pro jistotu proto přivolal strážníky. Jejich počínání zachytily kamery na uniformách.

„Mňouklo to dvakrát,“ je na záznamu slyšet muž – zřejmě nálezce. „Něco chlupatého tam je. Já doufám, že je ještě živá,“ komentuje otevírání krabice jeden ze strážníků.

„Dostat se do krabice bylo pro strážníky překvapivě náročné, protože byla z tvrdého kartonu a pečlivě přelepená. Rozřezat ji trvalo přibližně dvě minuty,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Místo divoké kočky našli strážníci v rohu krabice vyplašeného mírumilovného kocourka, kterého převezli na záchrannou stanici, kde si ho zaměstnanci okamžitě oblíbili.

„Je starý zhruba dva až tři roky. Teď ho čeká vyšetření veterinárním lékařem, základní vakcinace, odčervení a čipování,“ uvedla vedoucí Útulku pro opuštěná zvířata Petra Volešová.

Pokud bude kocourek v pořádku, může být už za 14 dní nabídnut k adopci. „Myslím si, že až půjde do nového domova, tak si rychle zvykne a bude z něj mazlík,“ doplnila Volešová.

Na uzavření v pevné krabici snad kocour brzy zapomene. „Takto důkladně uzavřené zvíře je opravdu spíše výjimkou, nicméně nálezy, kdy někdo odloží zvířata třeba v nějaké bedně u kontejneru, jsou bohužel časté,“ dodal Ghanem.

Kocourek, který dostal pracovní jméno Schrödinger, není jediným zachráněným zvířetem v poslední době. Pražští hasiči před několika dny vytáhli ze šachty malého pejska.

Tagy: