Opilý lékař ve Velkém Krtíši nadýchal 1,3 promile. Táhlo z něj a byl arogantní, říká pacientka

Slovenský lékař sloužil pod vlivem alkoholu.

Opilý lékař

Na urgentním příjmu ve slovenském Velkém Krtíši ordinoval opilý lékař. Padesátiletý muž nadýchal více než jedno promile. Policii na doktora upozornila pacientka, které se nelíbilo jeho arogantní chování. Nemocnice se k incidentu odmítla vyjádřit, píše web Noviny.sk.

Pacientka měla podezření, že sloužící lékař je opilý, byl arogantní a cítila z něj alkohol. „Na místo byla přivolána policejní hlídka a následně byla u lékaře provedena dechová zkouška, která byla pozitivní,“ uvedla mluvčí policejního sboru v Banské Bystrici Mária Faltániová pro web Noviny.sk.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mrtvou mámu zakopal ve sklepě, aby mohl pobírat její důchod. Na poště znejistili až po roce

Doktor nadýchal 1,31 promile. „Jelikož lékař vykonával lékařskou službu ve stavu vylučujícím způsobilost, byl omezený na osobní svobodě,“ upřesnila Faltániová. Vyšetřovatel ho obvinil z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Vedení nemocnice se k incidentu odmítlo vyjádřit.

Televizi JOJ se nepodařilo oslovit ošetřujícího lékaře, který v nemocnici pracuje na jednom oddělení jako primář. Odsoudili ho ve zkráceném přípravném řízení. V noci ho zadrželi, po vystřízlivění vyslechli a obvinili.

Večer pak vypovídal před okresním soudem v Lučenci, který ho shledal vinným. „Odsoudil ho k trestu odnětí svobody v délce dvou let s podmíněným odkladem na zkušební dobu jednoho roku,“ řekla Faltániová. Soud mu rovněž zakázal vykonávat jakékoliv lékařské povolání po dobu jednoho roku. Rozhodnutí zatím není pravomocné. Lékař se může odvolat.

Tagy: