Z Wimbledonu do vězení? Tenisový bouřlivák Kyrgios měl napadnout bývalou přítelkyni

Po dlouhých sedmi letech se dostal do čtvrtfinále Wimbledonu. Ve středu může tenista Nick Kyrgios překonat své grandslamové maximum a klidně o pár dní později celý turnaj v Londýně vyhrát. Radost mu ovšem kalí závažná zpráva z jeho rodné Austrálie. Známý bouřlivák čelí obvinění z napadení bývalé partnerky.

Kyrgios byl předvolán k soudu v jeho rodné Canbeře, dostavit se má příští měsíc. Koncem loňského roku měl totiž aktuálně 40. hráč žebříčku ATP napadnout teď už bývalou přítelkyni Chiaru Passariovou. Píše o tom web Canberra Times.

Pokud by byl australský tenista řecko-malajsijského původu shledán vinným, hrozí mu až dva roky vězení. Kyrgiosův advokát Jason Moffett uvedl, že jeho klient si je vědom obvinění a bere ho velmi vážně. „V této fázi nemá směrem k veřejnosti žádné komentáře,“ konstatoval Moffett.

Passariová už před několika měsíci zmiňovala, že vztah s Kyrgiosem byl plný hádek. Zároveň vzkázala, že i soužití hráče s její „nástupkyní“ Costeen Hatziovou pravděpodobně časem také skončí v slzách.

Zatím je Kyrgios za své prohřešky zvyklý platit pouze dolary, nikoliv svobodou. Za vulgarity na kurtu, ničení raket, naposledy na londýnském grandslamu za plivnutí směrem k divákovi a nadávky. Jen na letošním Wimbledonu ho prudká povaha stála 14 000 dolarů (asi 330 tisíc korun). A zřejmě bude muset ještě přidat další balík.

Když v pondělí odehrál bez výlevů osmifinálový zápas s Američanem Brandonem Nakashimou, opět na sebe upozornil. V červených botách už přišel na kurt, na zápas si je přezul za bílé, ale pro rozhovor znovu sáhl po červených i kšiltovce stejné barvy. Porušil tím pravidla o výhradně bílém tenisovém oblečení – jednu z tradic slavného turnaje na trávě.

I přes všechna finanční potrestání může být spokojený, protože si potřetí v kariéře zahraje singlové čtvrtfinále na grandslamu. Naposledy však tenisový „enfant terrible“ byl mezi nejlepší osmičkou v roce 2015. Ve středu ho čeká souboj s Chilanem Cristianem Garínem o premiérové semifinále.

Na čtvrtfinále v All England Clubu mimochodem dosáhla i bývalá Kyrgiosova partnerka Ajla Tomljanovičová.

Tagy: