Bodal 17letou dívku, až jí zůstala čepel v zádech. Ničeho nelituju, řekl pachatel z Trenčína

Mladík ze Slovenska, který se cítí být ženou, dostal za pobodání dívky 19 let vězení.

Mladík na Slovensku napadl dívku

Bezdůvodným napadením 17leté dívky na ulici se ve čtvrtek zaobíral soud ve slovenském Trenčíně. Podle obžaloby útočil 23letý mladík, který se cítí být ženou. Dříve uvedl, že ničeho nelituje. Nyní si však podle svých slov uvědomil závažnost svého počínání a soud prosil o umístění do domácího vězení. Soud jeho žádost nevyslyšel a poslal ho za pokus o vraždu na 19 let za mříže.

Rozhodnutí Krajského soudu v Trenčíně je jednoznačné. Obžalovaný Kim, který se cítí být ženou, si odpyká 19 let ve vězení s maximální ostrahou. S rozsudkem se však smířit nijak nehodlal. „Mám právo se odvolat,“ řekl hned poté, co soudní senát oznámil výsledek stání.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Obětí se zbavoval v mlýnku na maso. Brutální vrah Horvát se vysmíval soudu hlasitým pšoukáním

Pobyt za mřížemi si nepřipouštěl. Do věznice má zamířit kvůli tomu, že v ulicích slovenského města bezdůvodně přepadl 17letou dívku. „Obžalovaný měl na poškozenou zaútočit nožem a třikrát ji bodnout do zad,“ sdělil státní zástupce krajské prokuratury v Trenčíně Michal Geralský.

Přepadenou bodal tak intenzivně, že se čepel nože zlomila a zůstala dívce v zádech. Lékaři ji zachránili na poslední chvíli. „Podle lékaře byla čepel v těle tak silně zaseknutá, že ji musel vyndat pomocí kleští,“ popsal detaily případu prokurátor.

Muž byl obviněn z pokusu o vraždu. Své jednání ale již dříve u soudu zlehčoval. „Ničeho nelituji. Mě taky znásilnili a přihodily se mi i další věci,“ tvrdil tehdy. Ještě včera si prý neuvědomoval, co udělal. Požádal tedy soud o odpykání trestu v domácím vězení: „Bylo by skvělé, kdybych prostě dostala domácí vězení. Byla bych s rodinou a dělala bych barmanku.“

Slova pachatele však soudní senát nevzal na zřetel. „Uložený trest je zcela přiměřený," pronesl po jednání soudce. S verdiktem byl spokojený i otec poškozené.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Panika v tlačenici na diskotéce. Ve Slušovicích se loni zranilo 12 lidí, případ řeší soud

Tagy: