Ubodal svou družku ve spánku. Plzeňský soud poslal seniora na 14 let za mříže

Na 14 let poslal ve středu Krajský soud v Plzni do vězení šestašedesátiletého Ladislava Ubla za vraždu jeho devětapadesátileté přítelkyně. Ženu, se kterou udržoval asi tři roky přátelský a sexuální vztah, zabil loni v květnu v Radnicích na Rokycansku devíti ranami nožem do levé části hrudníku, když spala. Muž se k činu přiznal, popřel ale, že by ho plánoval. U soudu řekl, že k první ráně ho žena sama vybídla, další jí zasadil proto, aby netrpěla. Pozůstalým má Ubl podle verdiktu vyplatit odškodné téměř čtyři miliony korun.

Podle soudu jel Ubl loni 22. května v Radnicích k rodinnému domu ženy s úmyslem ji zabít. Ubodal ji ve spánku nožem se čtrnácticentimetrovou čepelí. Žena utrpěla rozsáhlá poranění hrudníku a plic a kvůli masivnímu krvácení na místě zemřela. Podle znalce bylo sedm z devíti ran smrtelných.

K TÉMATU: Dozorci jsou nevinní, vězeňkyni netýrali, rozhodl pardubický soud. Někteří plakali úlevou

Po činu Ubl ujel, nůž a ženin mobil zahodil do rybníka a v další vsi se pak u kontejneru svlékl a oblečení vyhodil. Mrtvou ženu našli v domě poté, co se po ní sháněli v jejím zaměstnání ve školní jídelně. Policie Ubla zadržela za několik hodin. Důvodem vraždy byly podle obžaloby i podle soudu přetrvávající partnerské spory, protože se žena chtěla s Ublem rozejít.

Obžalovaný u soudu tvrdil, že celé jeho jednání osudné noci byl zkrat trvající tři, maximálně čtyři vteřiny života. Vypověděl, že má přes 20 let partnerský vztah s ženou, která chodí denně do práce a nemá na něj moc času. Asi před třemi lety se zároveň dal dohromady s poškozenou, jejich vztah byl přátelský a sexuální.

Řekla mi, abych si bodnul, tvrdil vrah u soudu

Větší spory podle něj neměli, ale byli oba konfliktní povahy a dokázali se pohádat kvůli hlouposti. Agresivní prý ale vůči ní nikdy nebyl, ani by nemohl, protože by ho snadno přeprala, protože byla silnější, tvrdil u soudu muž, který trpí zdravotními problémy a podstupuje onkologickou léčbu.

GALERIE: Soud začal projednávat případ zavražděné ženy již na konci ledna

Za poškozenou ženou Ubl podle svých slov dojížděl do jejího domu jejím autem, protože bydlela asi pět minut od jeho bydliště. Jezdil za ní údajně klidně i pozdě v noci, když nemohl spát. To se stalo i v kritický den, když nemohl usnout po lécích. Jel proto k milence kolem 3:00 a povídali si. Když pak chtěl odejít, řekla mu, ať jí ukáže „kudličku“. Vytáhl útočný nůž, který u sebe vždy nosil. Žena si ho prohlédla a pak mu podle jeho výpovědi řekla: „Tak si bodni.“

Tvrdil, že ženu jednou bodl a okamžitě si uvědomil, co udělal. Další rány jí pak zasadil, aby netrpěla, řekl u soudu. Po první ráně, která prý překvapila oba, mu žena jen měla říct: „Ty jsi mě zabil.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Česku začal nejspíš největší drogový proces v historii. Hlava gangu ale stále uniká

Tagy: