Za lemury a nedotčenou přírodou. Poprvé v historii startují přímé lety z Česka na Madagaskar

Cestovní kancelář Čedok přidává do svého portfolia další exotickou destinaci. Úplně poprvé tak mohou Češi vyrazit od 1. října 2022 prozkoumat africký Madagaskar. Díky přímým letům z Prahy si mohou dopřát dovolenou bez dlouhých přestupů v některém z hotelových resortů nebo se vypravit na poznávací zájezd po tomto unikátním ostrově, který si touží škrtnout ze svého cestovatelského seznamu řada turistů. Na prvním charterovém letu, který z Letiště Václava Havla Praha zamířil v sobotu večer na Madagaskar, letěl klienti Čedoku na palubě moderního Boeingu 787-9 Dreamliner s registrací EI-NEW v barvách letecké společnosti Neos. Nové spojení bylo během večera dokonce podle Flightradaru24 třetím nejsledovanějším letem na světě.

„Slavnostně zahajujeme přímé charterové lety z Prahy na africký ostrov Madagaskar, kam se nikdy dříve z České republiky nelétalo. První klienti Čedoku tak mohou objevit nádherné pláže a přírodu v oblasti Nosy Be nebo zamířit na některý z poznávacích zájezdů, které jsme pro ně připravili. První let je téměř kompletně vyprodaný a postupně se plní i další termíny, poptávka je jak po klasické odpočinkové dovolené v exotice, tak o okruhy, během kterých navštíví cestovatelé i hlavní část ostrova,“ okomentoval zahájení provozu do další exotické destinace Miroslav Kubáč, ředitel charterových zájezdů Čedoku.

Pohodlná cesta bez mezipřistání bude přímo z Prahy až do cílové destinace, která láká kromě pláží na koupání v Indickém oceánu i výlety za lemury nebo na okolní ostrovy, trvat pouze 10 hodin a přistávat se bude v severní části Nosy Be na mezinárodním letišti Fascene. Zájezdy cestovní kancelář nabízí s odletem každou sobotu až do konce letošního roku. Poslední odlet sezóny je naplánovaný přímo na 31. prosince, klienti tak mohou oslavit Silvestra přímo v letadle a užít si první dny roku 2023 na dovolené v exotice.

„Jsme velmi rádi, že společně s cestovní kanceláří Čedok můžeme nabídnout přímé dálkové spoje z Letiště Praha do exotických destinací. Pro nadcházejí zimní sezónu očekáváme opět zvýšený zájem Čechů o exotické destinace a otevření přímého leteckého spojení tento trend ještě více povzbudí,“ řekl Jaroslav Filip, ředitel leteckého obchodu Letiště Praha.

Pohodlný let v business třídě

Neos bude exkluzivně pro Čedok využívat dálkové letadlo celkem pro 359 cestujících ve dvou třídách. Kabina letadla je upravena pro 331 osob v ekonomické třídě a pro 28 cestujících v prémiové business třídě. Business Light nabízí pohodlnější a částečně polohovatelná sedadla, welcome drink při nástupu do letadla, jedno teplé a jedno studené jídlo během letu, pivo a výběrová italská vína během servisu občerstvení i nealkoholické nápoje. Klienti Čedoku, kteří poletí v této vyšší třídě, mohou také na Letišti Václava Havla Praha využít zdarma salonek MasterCard Lounge na Terminálu 1 a cestovat s odbaveným zavazadlem do 30 kilogramů. Cestující v ekonomické třídě si potom mohou odbavit kufr s hmotností do 20 kilogramů a k občerstvení v rámci bezplatného servisu mají kromě nápojů jeden teplý pokrm a snack.

Všechna místa v kabině jsou vybavena dotykovými obrazovkami s palubním zábavním systémem i možností dobíjení mobilních zařízení. O zábavu během letu se postarají filmy, televizní programy, hudební playlisty, různé hry i možnost Wi-Fi připojení. Cestující mohou také sledovat cestu prostřednictvím 3D mapy. Přes systém si lze objednat také další občerstvení a jiné produkty z palubního menu. Pro děti do dvou let, tzv. infanty, mohou rodiče předem objednat na palubu dětskou postýlku.

Zájezdy do všech exotických destinací na přímých letech z Prahy jsou v prodeji na webových stránkách www.cedok.cz. Rezervovat pobyty mohou klienti také on-line, přes telefonickou rezervační linku, osobně na 38 pobočkách Čedoku po celé České republice nebo v široké síti provizních prodejců.

Tagy: