Kokain maskovaný jako dort. Za speciální zákusek hrozí páru 20 let vězení

Díky oznámení od anonyma agenti z Úřadu pro kontrolu obchodu s drogami (DEA) v americkém státě Maine zadrželi muže a ženu, kteří ve voze převáželi čtyři kila kokainu a hotovost, pravděpodobně z nelegální činnosti. Část kokainu však byla neobvykle zabalená. Zhruba kilový blok byl upraven tak, aby vypadal jako dort. Páru nyní hrozí až 20letý pobyt za mřížemi.

Tip od anonymního zdroje dovedl agenty z maineského DEA (MDEA) k vozu páru. Ten zastavili v úterý na silnici u příjezdu do města Gardiner. Na přítomnost drog pak agenty upozornil vycvičený pes z jednotky K9. Po otevření kufru na příslušníky úřadu čekal obsah v podobě čtyř kilogramů kokainu a peněz – v přepočtu zhruba 41 tisíc korun. Pravděpodobně se jedná o výnosy z nelegálního prodeje drog, píše CNN.

Množství kokainu však nebylo to hlavní, co agenty překvapilo. Největším objevem pro ně byl balík dortu, který měl podle etikety gramáž jedno kilo. Po rozbalení na pracovníky úřadu čekal zákusek, který byl zcela bez cukru a kalorií. Šlo totiž o blok kokainu, který byl posypán kávovou sedlinou. Snahou bylo, aby káva překryla pach drog. Pro neznalého člověka by od pohledu obsah balení skutečně dort připomínal, pouze by se neshodoval s obrázkem na obalu.

Do USA se podle velitele MDEA Petera Arna kokain dostal již zabalený. Agenti nyní budou prověřovat, zda se podobně maskovaných bloků drog v zemi nevyskytuje více. Celková hodnota drog ve vozidle převyšovala v přepočtu 4 miliony korun. Podezřelý pár byl následně převezen do věznice v okrese Kennebec a byl obviněn z rozsáhlého obchodování s drogami. V případě odsouzení jim hrozí až dvacet let vězení.

Tagy: