Záběry hrozivé nehody: Cizinku na Veleslavíně srazilo auto. Policisté hledají svědky

Přechod, na kterém došlo ke srážce.

Pražští policisté hledají svědky vážné dopravní nehody

Pražští policisté hledají svědky vážné dopravní nehody. Na křižovatce u stanice metra Nádraží Veleslavín srazila řidička osobního auta na přechodu pro chodce cizinku, která poté skončila s mnohočetnými zraněními na operačním sále. A právě výpovědi svědků by policistům mohly pomoci určit viníka.

Záběry z městské kamery, která míří na křižovatku na pražském Veleslavíně, ukazují devětapadesátiletou chodkyni, která se vydala z tramvajového ostrůvku na přechod. Pořádně se ale nerozhlédla a vzápětí přišla srážka s projíždějícím vozem.

ČTĚTE TAKÉ: Boeing se utápí v krizi. Mrtvý kritik, upadlé dveře i desítky zraněných cestujících

„Žena utrpěla mnohočetná poranění, naštěstí byla po celou dobu ošetřování při vědomí,“ uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

V nemocnici museli lékaři cizinku operovat. Podle informací CNN Prima NEWS zůstává hospitalizovaná. Přestože od nehody uteklo už téměř osm týdnů, policisté stále pracují na jejím objasnění.

Podle záběrů to vypadá, že žena do silnice vešla bez rozmýšlení. Nerozhlédla se, nezmáčkla tlačítko na ovládání semaforu a navíc byla opilá. „Dechová zkouška u řidičky osobního auta vyloučila alkohol, poškozená nadýchala pod jedno promile alkoholu v dechu,“ sdělil pražský policejní mluvčí Jan Rybanský.

Cizinka navíc zřejmě přecházela na červenou. „A řidička, která ji srazila, tak nemohla předpokládat, že tam chodkyně vstoupí. Naopak automobil měl zelenou a jel přiměřenou rychlostí,“ poznamenal Igor Sirota, mluvčí Ústředního automotoklubu České republiky.

Podle informací CNN Prima NEWS sražená žena tvrdí, že vše bylo jinak. Trvá na tom, že když přecházela, svítila jí na semaforu zelená. Policisté proto hledají další očité svědky. „Tato výzva platí především pro řidiče černého vozu, který je na záběrech znázorněn červeným kruhem, který tuto nehodu viděl z první řady,“ upřesnil Rybanský.

Kromě svědků se policisté shánějí i po záznamech z palubních kamer.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Slovák se zastal ohrožené ženy, po útoku byl v kómatu. Agresor překvapil u soudu arogancí

Tagy: