Záběry masivního výbuchu u Moskvy. Vyrazil okna sousedních domů, úřady hlásí zraněné

Výbuch ve městě Sergijev Posad

Výbuch ve městě Sergijev Posad

V Moskevské oblasti došlo k další explozi, tentokrát ve městě Sergijev Posad, které se nachází asi 50 kilometrů od Moskvy. Obrovský výbuch vedl k rozbití oken v sousedních domech. Nastal v tamním skladu s pyrotechnikou, který si pronajímala soukromá firma v areálu továrny vyrábějící optické přístroje. Incident potvrdila ruská média. Agentura TASS informovala o 35 zraněných. Lidé na sociálních sítích sdílejí videa stoupajícího kouře z budovy.

„Silný výbuch v opticko-mechanické továrně ve městě Sergijev Posad. Příčina výbuchu je stále neznámá,“ uvedl web Moscow Times na svém Twitteru. Výbuch byl podle agentury TASS natolik silný, že tlaková vlna vyrazila okna v sousedních domech.

Podle různých kanálů na Telegramu, jako je například účet Baza či Mash, je zraněných více než 20. TASS kolem poledne zmínila 35 zraněných. Záchranáři na místě prohledávají sutiny a hasiči bojují s požárem. Telegramové kanály upozorňují, že by pod sutinami mohli být i mrtví.

Co je příčinou výbuchu, zatím není jasné. Podle webu Meduza se spekuluje o útoku dronu.

Město Sergijev Posad – do roku 1930 Sergijev a do roku 1990 pak Zagorsk – leží v Moskevské oblasti. Od hlavního ruského města je vzdálené asi 50 kilometrů. V roce 2021 tam žilo skoro 100 tisíc obyvatel.

Tagy: