Zabij se, vzkázal anonym tenistce Noskové. Za drsnými vzkazy může být často gamblerská zášť

Tenistka Linda Nosková

Nenávistným komentářům i přáním fatálních nemocí čelí sportovci

Talentované osmnáctileté tenistky Lindy Noskové si znovu všimla zahraniční média. Tentokrát ovšem ne pro její skvělé výkony, ale kvůli výhrůžkám smrtí na její adresu. Těch se dopustil majitel anonymního účtu, který si na Noskovou s nejvyšší pravděpodobností neúspěšně vsadil.

Drsnou zprávu v angličtině obdržela tenistka na účtu na sociálním síti. „Zabij se, ty tupá zas*aná d*vko. Máš gemboly a stejně prohraješ. Kéž bys dostala rakovinu a zemřela,“ stojí ve zprávě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bořil i Krejčí znají tresty za ostrou bitku v derby. Slávista dostal dvakrát horší postih

Aktuálně nejlepší hráčku žebříčku WTA do 19 let si vyhlídl neznámý sázkař s instagramovou přezdívkou „Tennis goat“. Sama sportovkyně reagovala pouze smajlíkem. Odporných slov, které Nosková zveřejnila, si ale všimla i zahraniční média.

„Sportovec si to bere. A zvláště mladý sportovec, který je teprve na začátku a podobných zpráv ještě moc nedostal,“ myslí si dvojnásobná vítězka Wimbledonu ve čtyřhře a tenistka Barbora Strýcová. „Obecně se dá říct, že výhrůžné komentáře mohou ovlivnit hru hráče nebo hráčky,“ vysvětlil pro CNN Prima NEWS mentální kouč Jan Mühlfeit. „Dlouhodobé řešení je v tom, abychom budovali větší transparentnost sociálních sítí,“ navrhl jedno z možných řešení.

Problémy se sázkaři měla během hráčské kariéry několikrát také právě Strýcová. Letošní wimbledonskou vítězku ve čtyřhře ale jeden z internetových haterů překvapil omluvou. „Chci vám jen říct, že jsem byl kdysi závislý na hazardních hrách a říkal jsem ošklivé věci, když mi sázka nevyšla. Chci, abyste věděla, že mě to opravdu mrzí. Nikdy jsem to nemyslel vážně,“ napsal sportovkyni ve zprávě.

„Je určitě fajn, že dokázal něco takového napsat. Nevím ale, jestli mě jeho vzkaz úplně potěšil, protože zprávy, které mi psal, byly někdy opravdu šílené,“ reagovala tenisová hvězda pro CNN Prima NEWS. Sportovci, kteří se v minulosti s výhrůžnými komentáři setkali, doporučují jeden účinný recept: hatery ignorovat.

Tagy: