Drtivý raketový útok na ruské velitelství. Zabili jsme 200 výsadkářů, tvrdí Ukrajinci

Trosky zničeného hotelu, v němž si Rusové v Kadijivce měli zřídit velící středisko.

Válka na Ukrajině (26.8.2022 7:30)

Ukrajinci tvrdí, že se jim podařilo zabít na dvě stovky ruských parašutistů. Uvedl to na sociálních sítích ukrajinský gubernátor Luhanské oblasti Serhij Hajdaj. Oznámil, že se to Ukrajincům podařilo během útoku na hotel, v němž si Rusové měli zřídit své prozatímní velitelství.

„Dvě stě parašutistů Ruské federace eliminováno,“ napsal v pátek na sociálních sítích Hajdaj. Dle informací, které zveřejnil, měli Ukrajinci zničit ruské velící středisko zřízené v budově hotelu ve městě Kadijivka. To se nachází v Luhanské oblasti a je aktuálně okupováno Ruskem.

Osudnou se ruským vojákům měla stát vypálená ukrajinská raketa. Hajdaj na sociálních sítích navíc zveřejnil obrázky údajného ruského velícího střediska po zásahu.

Rusové zprávu nepotvrdili a lze očekávat, že tak ani neučiní. Jen zřídka totiž přiznávají Ukrajincům vojenské úspěchy či zveřejňují své vlastní ztráty.

Podle amerického Pentagonu Rusové na Ukrajině přišli od začátku války už o neuvěřitelných 80 tisíc vojáků. Americké ministerstvo obrany mezi ně počítá jak mrtvé, tak raněné.

Drtivou většinu Luhanské oblasti kontrolují Rusové, přičemž se mohou opřít o pomoc místních separatistů. Totéž platí pro sousední Doněckou oblast.

Boje na Ukrajině aktuálně probíhají nejen na východě, tedy na Donbasu, ale i na jihu v Chersonské oblasti. Rusové se navíc znovu pokouší prorazit u Charkova.

Tagy:
válka raketa hotel Ukrajina sociální síť parašutismus Rusko Charkov Luhanská oblast ruská invaze na Ukrajinu Serhij Hajdaj Kadijivka