Začátkem týdne si užijeme sluníčka, poté se ochladí. Čekají nás deštivé dny

Podzim

Do Česka již dorazil podzim. Podle Českého hydrometeorologického ústavu bude nejteplejším dnem nadcházejícího týdne pondělí, kdy bude svítit sluníčko a nejvyšší teploty dosáhnou 23 °C. Postupně se začne ochlazovat. Od pátku pak teploty nepřekročí hranici 20 °C. Dorazí také déšť nebo přeháňky.

neděli bude obloha oblačná až zatažená a na většině území se vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Ve večerních hodinách začne od západu ubývat oblačnosti a ustanou i srážky. Nejvyšší teploty se mají pohybovat mezi 16 až 20 °C. Vítr bude mírný severozápadní s rychlostí 2 až 6 m/s.

Už v pondělí se obloha vyjasní. Přes den bude polojasno až skoro jasno s nejvyššími teplotami kolem 19 až 23 °C. Na severovýchodě a východě naměříme až 23 °C. Ráno se ojediněle vyskytnou mlhy, informuje ČHMÚ na svých webových stránkách.

Zpočátku má být polojasno až skoro jasno také v úterý. Ráno se ojediněle vyskytnou mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty klesnou na 10 až 6 °C. Během dne začne od západu přibývat oblačnost a ojediněle se objeví také přeháňky nebo slabý déšť. Teploměry přes den naměří 18 až 23 °C. Vítr bude slabý jihozápadní do 4 m/s.

Od pátku se ochladí

Od středy bude obloha opět zatažená až oblačná, během dne se od jihozápadu začnou objevovat přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty klesnou na 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 18 až 22 °C. Na jihu při zmenšené oblačnosti ojediněle naměříme až 24 °C. Vítr bude slabý proměnlivý nebo západní do 4 m/s.

Během čtvrtečního dne bude obloha oblačná až zatažená a na většině území se vyskytne déšť nebo přeháňky. Postupně od severozápadu začnou srážky ubývat a částečně ustane i oblačnost. Nejvyšší teploty dosáhnou 16 až 20 °C. Na jihovýchodě naměříme 22 °C.

Od pátku se pak mírně ochladí a teploty přes den nepřekročí 20 °C. „Od pátku do neděle počítejme s proměnlivou oblačností. Místy se mohou objevit přeháňky, na horách četnější. Nejnižší noční teploty klesnou na 12 až 7 °C, postupně 9 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 15 až 20 °C, postupně klesnou na 12 až 17 °C,“ uvedli meteorologové.

Tagy: