Jisté smrti unikl jen o vlásek. Kamera zachytila rychlou reakci policisty před nárazem auta

O štěstí může mluvit policista z amerického okresu Fairfax ve Virginii. Od fatální srážky s vozem, který řídil 17letý mladík, ho dělily pouhé vteřiny. Díky pohotové reakci utrpěl jen lehká zranění. Celou událost zachytila palubní kamera.

Na videu, které zveřejnila policie, je vidět, jak rychle jedoucí auto přejíždí přes několik jízdních pruhů na opačnou stranu vozovky a naráží do auta zastaveného na krajnici. Policistu, který prováděl běžnou dopravní kontrolu, motorista srazil ve chvíli, kdy vybíhal od řítícího se vozu – jako zázrakem utrpěl jen lehká zranění.

Za volantem podle informací policie seděl 17letý mladík, který nad vozem ve vysoké rychlosti ztratil kontrolu. Byl obviněn z bezohledné jízdy. Nikdo ze zúčastněných neutrpěl vážnější zranění. „Policejní oddělení okresu Fairfax si oddechlo, že tato nehoda neskončila tragédií,“ napsali strážci zákona k děsivým záběrům.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Po 25 letech přišlo vytoužené dítě, dceru Patrik ale dospívat neuvidí. Rodinu rozdělila nehoda

Zdůraznili, že záznam připomíná, že život se může v jediném okamžiku změnit. „Je odpovědností řidiče, aby bezpečně jel a dojel. Rodiče a opatrovníci by měli zvážit využití tohoto videa jako příležitost k rozhovoru se svými dospívajícími řidiči o tom, jak může jejich chování za volantem ovlivnit životy ostatních,“ dodali.

Tagy: