Zachránil všechna zvířata z hořícího útulku. Bezdomovec z Atlanty je místním hrdinou

Riskoval vlastní život, aby zachránil několik koček a psů z hořícího útulku ve městě Atlanta v USA. 53letý bezdomovec Keith Walker je pro majitelku útulku „strážným andělem a hrdinou“. O příběhu se šťastným koncem informuje web americké CNN.

„Byl jsem hrozně nervózní, nebudu lhát. Bál jsem se jít do toho kouře. Ale Bůh mě tam poslal, abych zachránil všechna ta zvířata. Pokud milujete psa, můžete milovat kohokoliv na světě. Můj pes je můj nejlepší přítel, bez něj bych tady nebyl, takže jsem věděl, že musím zachránit všechny ostatní psy,“ řekl Walker CNN.

Útulek W-Underdogs začal hořet 18. prosince, příběh hrdinského bezdomovce se ale do médií dostal až nyní. Přestože požár samotnou budovu úplně nezničil, zanechal ji pro chlupáče neobyvatelnou. Naštěstí se měl útulek brzy stěhovat na jiné místo v Atlantě, kde zvířata nyní přebývají, sdělila jeho majitelka Grace Hamlinová.

„Je to můj anděl strážný. Dokonce ani hasiči nechtěli psy vynášet. Zavolali odchytovou službu, ale Keith už byl dávno v budově a odnášel kočky a psy, dokud nebyli v bezpečí,“ popsala Hamlinová.

Walker je bez domova od svých 13 let. S majitelkou útulku se zná už delší dobu, do útulku totiž každou noc umisťoval svého psa – pitbula jménem Bravo. V den požáru byl akorát na cestě za svým čtyřnohým kamarádem, aby ho vyzvedl a vzal na procházku, když uviděl plameny. Podařilo se mu zachránit všechna zvířata – šest psů a deset koček.

„Nemohu mu dostatečně poděkovat za to, že zachránil má zvířata. Stále tomu nemohu uvěřit, protože jsem už u požáru byla a vím, jak rychle se šíří. Je to můj hrdina,“ dodala Hamlinová.

Tagy: