Záhada lidské kostry v Ostravě. Policie ji zkoumá už měsíce, totožnost mrtvého stále nezná

Lebka na stole

Záhadný nález lidských kostí

Kriminalisté stále nevědí, komu patřila kostra, kterou nalezli v lednu v lese na okraji Ostravy. Ostatky důkladně zkoumají ostravští patologové. Příliš toho ale zatím nezjistili. Nevyloučili ani násilnou příčinu smrti.

Desítky policistů i soudní lékaři vyrazili v lednu do ostravského lesa. U tůňky totiž ležela kostra dospělého člověka.

„Kriminalisté v lednu provedli ohledání místa nálezu, a to za přítomnosti soudního lékaře,“ potvrdila policejní mluvčí Eva Michalíková. Případu se okamžitě začali věnovat patologové z ostravského Ústavu soudního lékařství. Zkoumali zejména tvar a velikosti lebky i dlouhých kostí.

Jenže po velmi důkladném prověřování toho ví patologové stále velmi málo. Bezpochyby šlo o muže ve věku od 45 do 65 let. Ve hře je stále mnoho možností, mohlo jít i o vraždu. „Tento případ je pro nás zajímavější, protože mohlo jít o násilnou smrt,“ připustil přednosta Ústavu soudního lékařství Igor Dvořáček.

Muž za života pravděpodobně kulhal. Nasvědčuje tomu nález na levé holenní kosti. „Možná by někdo mohl muže poznat podle oblečení, které bylo nalezeno u kosterních ostatků. V tom případě žádáme, aby se obrátil na linku 158,“ vyzvala mluvčí Michalíková.

Tagy: