Záhada zamčeného pokoje: V Bangkoku našli šest mrtvých cizinců. Zřejmě šlo o otravu kyanidem

V luxusním hotelu v centru Bangkoku bylo v úterý nalezeno šest mrtvých Vietnamců. Podle policie byli zřejmě otráveni kyanidem, uvedl v úterý šéf místní policie. Dva z nich byli vietnamského původu a zároveň měli i americký pas. V šestici byli tři muži a tři ženy, informují agentury AFP a AP.

Těla objevili zaměstnanci v pokoji v pátém patře hotelu Grand Hyatt Erawan poté, co hosté zmeškali čas odhlášení o více než 24 hodin, uvedlo zpravodajství CNN.

ČTĚTE TAKÉ: Mladíci v Brně zbili staršího muže, ten se skutálel ze schodů. Policie již agresory dopadla

Policejní šéf uvedl, že forenzní experti nalezli stopy kyanidu v šálcích s kávou. Podle hotelových záznamů do pokoje nevstoupil nikdo další kromě šesti lidí, kteří zemřeli. Naposledy s nimi někdo mluvil a viděl je naživu v pondělí odpoledne při donášce jídla, informuje AP.

Přesnou příčinu úmrtí určí až pitva, jejíž výsledky se očekávají ve čtvrtek. Na fotografiích zveřejněných policií bylo v pokoji, kde k tragédii došlo, vidět thajské nádobí a dvě termosky, zřejmě právě s kávou.

Smrt šesti lidí mohla souviset se „soukromou záležitostí“, uvedl thajský premiér Sríttcha Tchavisin a policie naznačila, že motivem byly dluhy, píše agentura AFP. „První informace ukazují, že šlo o soukromou záležitost, nikoli o loupež nebo záležitost národní bezpečnosti,“ řekl šéf vlády novinářům.

Předpokládaným motivem otravy mohly být peníze, které investoval jeden člověk ze skupiny společně s manželským párem, a o nichž se domníval, že nejsou využívány správně, uvedl podle agentury AP zástupce šéfa bangkocké policie s odvoláním na informace získané od příbuzných obětí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Detaily k případu mrtvých mužů na Sokolovsku. Policie pracuje s verzí vraždy a sebevraždy

Tagy:
otrava kyanid Bangkok Vietnamci krimi hotel Thajsko Frand Hyatt Erawan