Zákaz vzdálit se od domova víc než 15 kilometrů? Babiš to nechce, řekl Prymula

Telnice

PARTIE Terezie Tománkové 10.1.2021

Omezení, podle něhož by se lidé nesměli od domova vzdalovat dál než 15 kilometrů, vypadlo ze hry. Podle epidemiologa a exministra zdravotnictví Romana Prymuly premiér Andrej Babiš (ANO) takovou restrikci nechce. Prymula to řekl v Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS.

Prymula už v sobotu uvedl, že není moc způsobů, jak zpřísňovat opatření. Za zvážení podle něj stojí regulace vzdálenosti od domova, do jaké lidé mohou vycházet. V Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS Prymula prohlásil, že premiéra se svým nápadem nepřesvědčil.

„Nepovedlo se mi patnáctikilometrový limit prosadit. Největší dopad je na aktivity na horách,“ prohlásil Prymula. Podle něj je problém, když jdou všichni lidé sáňkovat na jednu sjezdovku. Epidemiolog soudí, že by bylo lepší, kdyby každý šel jinam než na hlavní svah.

„Ne každý, kdo bydlí v paneláku, má svůj svah. Ti lidé prostě chtějí ven,“ oponoval Prymulovi jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

Vláda nepovolila fungování lyžařských vleků a skiareálů. Lidé se i tak vydali na hory a volné sjezdovky využili k sáňkování a bobování.

Tagy: