Horor v zoo: Lev ukousl ošetřovateli prst, hrůzu natočili návštěvníci na video

Ošetřovatel v jamajské zoo ignoroval náladu lva a strkal mu přes klec ruku do tlamy. Šelma mu nakonec před zraky vyděšených návštěvníků ukousla prst. Video, které incident zachytilo, se rychle začalo šířit po sociálních sítích.

Na pořízeném videu je vidět, jak ošetřovatel zoo výhrůžné vrčení lva ignoroval. Když šelmě poprvé přes klec sáhl na čumák a do tlamy, zvíře to ještě tolerovalo. Napodruhé už ale lev stiskl a odmítal pustit mužovu ruku.

Ošetřovatel začal křičet a zoufale se snažil ruku z klece vytáhnout. Zapřel se proto nohou o betonovou zídku. Poté se mu konečně podařilo ruku z tlamy lva vytrhnout. Už ale bez prstu.

„Když se to stalo, myslela jsem si, že je to vtip. Neuvědomovala jsem si vážnost toho, protože jejich úkolem je dělat show,“ řekl jedna ze svědkyň události. „Samozřejmě, když spadl na zem, všem došlo, že je to vážné. Všichni začali panikařit,“ dodala.

Zoo se od chování zaměstnance distancovala

Žena vysvětlila, že skupina byla na prohlídce zoologické zahrady a lvi byli jednou z posledních zastávek v zoo. Podle ní se navzdory zraněním muži podařilo odejít, nasednout do nákladního auta a odjet.

Zoologická zahrada, která se nachází nedaleko Santa Cruz, označila incident za „tragický“ a uvedla, že jednání zaměstnance nebylo v souladu s bezpečnostními postupy a zásadami, které „musí být v jamajské zoo vždy dodržovány“.

Událost nyní vyšetřuje Jamajská společnost pro prevenci týrání zvířat. „Všichni jsme byli v šoku. Pojedeme tam a budu komunikovat s Národní agenturou pro životní prostředí a plánování, která má dohled nad jamajskou zoo,“ sdělila výkonná ředitelka společnosti Pamela Lawsonová.

Tagy: