Zapálil před nimi molotov, hodil ho tam a zdrhnul. Svědek popsal noční požár baru v Liberci

Pánský holič Adam Beneš popsal požár v Liberci.

Požár restaurace v Liberci

Pánský holič Adam Beneš byl v pondělí večer v práci, zatímco o patro níže založil neznámý muž požár v baru Black Panther v centru Liberce. Pachatel hodil do podniku plného lidí zapálený kanystr. Beneš pro CNN Prima NEWS popsal, jak to na místě vypadalo krátce po útoku.

Holičství Adama Beneše se nachází přímo nad barem, kde v pondělí krátce před 22, hodinou k incidentu došlo. CNN Prima NEWS sdělil, co se v době požáru odehrávalo: „Běžel jsem si dolů přeparkovat auto, které mám vždy před barem. To jsem nestihl, protože mi nejdřív jeden policista řekl, ať rychle odjedu pryč, druhý posléze řekl, že už ne, že přijeli hasiči, kteří zablokovali výjezd. Tak jsem tam chvíli čekal a koukal. Jeden z lidí v baru říkal, že tam vběhl nějaký člověk a zařval, ať všichni chcípnou. Zapálil před nimi molotov, hodil ho a zdrhnul.“

ČTĚTE TAKÉ: Na toaletách v hospodě se našlo mrtvé novorozeně. Britská policie pátrá po jeho matce

Podle Beneše vede ven z podniku pouze jeden východ. Zmínil také, že všude se linul černý a hustý dým. „Když jsem běžel dolů přes hlavní chodník, z ventilace čoudil úplně černý, hustý dým. Všude řvali lidi,“ uvedl.

Po děsivém požáru čekala pánského holiče bezesná noc. „Byl jsem z toho nervózní a zmatený. Pak jsem jel domů a následovala bezesná noc,“ doplnil.

V podniku v ulici 1. máje pod vlakovým nádražím v centru Liberce utrpělo zranění 15 lidí, z toho sedm vážné. „Ze zraněných osob jsme 11 převezli do Liberce, dva na popáleninové centrum na pražské Vinohrady a po jednom do nemocnic v Mladé Boleslavi a Hradci Králové,“ řekl v úterý krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Noční požár v baru Black Panther vyšetřuje policie pro podezření ze zvlášť závažného zločinu obecného ohrožení. Podle zjištění policie se hledaný muž pohyboval v okolí baru, v souvislosti s tím prosí vyšetřovatelé o pomoc případné svědky, kteří pachatele mohli zahlédnout.

„Muž byl vysoký 170 až 175 centimetrů, na sobě měl tmavou bundu a tmavé kalhoty. Na hlavě měl čepici s kšiltem. Měl dlouhé světlé vlasy a zřejmě krvácivé zranění ve tváři. V blízkosti baru se mohl pohybovat se světlým plastovým kanystrem,“ informoval v úterý na webu policie regionální mluvčí Vojtěch Robovský.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Běžná kontrola odhalila zločince, na kterého v Hanoji vydali zatykač. V Praze dělal taxikáře

Tagy: