Růžička po verdiktu soudu: Příkaz jsem si nepřevzal. Jsem v Thajsku, čekají mě těžké zápasy

Tadeáš Růžička

Tadeáš Růžička už zná verdikt soudu

Zápasník Tadeáš Růžička se na svém Instagramu vyjádřil k rozsudku soudu, který padl poté, co byl zveřejněn videozáznam, na němž fackuje bezvládně ležícího muže a sprostě mu nadává. Svým sledujícím vysvětlil, proč si stále nepřevzal trestní příkaz. Snažil se je ujistit, že situace prý není tak vážná, jak by se mohlo zdát.

„Lidi, přestaňte věřit bulvárním sra*kám. Pro vysvětlení, ten verdikt není, že jdu sedět. Dostal jsem vysokou podmínku,“ uvedl Růžička ve svém instagramovém příběhu a postěžoval si na české soudnictví. „Kdybych prodal pět gramů trávy, tak jdu třeba na pět až deset let. Taková jsou pravidla u nás v České republice,“ pronesl zápasník známý jako Mawar.

ČTĚTE TAKÉ: Zápasník Růžička dostal trest. Soud vynesl verdikt v ostře sledované kauze zmláceného muže

Dle zjištění CNN Prima NEWS byl v případu Tadeáše Růžičky, kdy zfackoval bezvládně ležícího muže a navíc mu sprostě nadával, vynesen verdikt. „Obviněnému byl uložen trest odnětí svobody ve výměře jedenácti měsíců, jehož výkon byl podmíněně odložen na zkušební dobu v trvání čtyřiceti měsíců,“ řekl Aleš Cimbala, mluvčí státního zastupitelství v Praze.

Růžička si však trestní příkaz ještě nepřevzal. Jak se svěřil na svém Instagramu, v následujících měsících si ho ani vyzvednout nehodlá. „Ani jsem si to nepřevzal, protože jsem devět tisíc kilometrů daleko. Další dva měsíce si to určitě nepřevezmu, protože mě tady čekají těžké zápasy i tréninky,“ vysvětlil svým sledujícím s tím, že se právě nachází v Thajsku.

V předchozím příspěvku, který po zveřejnění záhy odstranil, uvedl, že se plánuje odvolat. Jestliže podá odpor, bude následovat soudní líčení, u něhož ale musí být přítomen.

K TÉMATU: Hvězdy bojových sportů odsuzují chování zápasníka Tadeáše Růžičky

Tagy: