Zápasník Růžička dostal trest. Soud vynesl verdikt v ostře sledované kauze zmláceného muže

Zápasník Tadeáš Růžička

Tadeáš Růžička už zná verdikt soudu

Padl verdikt v ostře sledovaném případu zápasníka Tadeáše Růžičky. Ten loni zveřejnil videozáznam, na kterém fackuje bezvládně ležícího muže a sprostě mu nadává. Soud bijce potrestal trestním příkazem, který si zápasník ještě nepřevzal. Pravděpodobně tak netuší, že ho soud za výtržnictví poslal na 11 měsíců do vězení s podmíněným odkladem na 40 měsíců.

Kriminalisté pracovali na případu zápasníka Tadeáše Růžičky, přezdívaného jako Mawar, několik měsíců. Nakonec se jim podařilo najít napadeného muže a následně Růžičku obvinili z výtržnictví a ublížení na zdraví.

ČTĚTE TAKÉ: Růžička je navzdory skandálu hvězdou. Co tomu říká Vémola?

A jak se teď Krimi zprávám podařilo zjistit, soud v případu už rozhodl. „Ve věci pana obviněného byl vydán 31. ledna 2024 trestní příkaz,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 7 Kaňáková. Více informací prozradit nechtěla, protože si Tadeáš Růžička jej dosud nepřevzal. Svým sledujícím ale posílá vzkazy ze zahraničí, zatímco jeho telefonní číslo je nedostupné.

Sdílnější co se týče uděleného trestu bylo městské státní zastupitelství v Praze. „Obviněnému byl uložen trest odnětí svobody ve výměře jedenácti měsíců, jehož výkon byl podmíněně odložen na zkušební dobu v trvání čtyřiceti měsíců,“ řekl mluvčí Aleš Cimbala.

Dokud si Růžička trestní příkaz nepřevezme, není pravomocný. Následně s ním může souhlasit, nebo proti němu do osmi dnů podat takzvaný odpor. Soud by tak naplánoval hlavní líčení a zápasníka si předvolal.

Chcípáku, křičel na bezvládného muže

Videozáznam pobouřil a šokoval snad všechny, kteří ho viděli. Mawar se tehdy skláněl nad bezvládným mužem ležícím na ulici, nadával mu a fackoval.

„Tak co ty debílku vym*danej, na koho tady zkoušíš frajera!? Chcípáku. Prober se, debílku, debílku. M*dko zkurvená,“ znělo z úst Tadeáše Růžičky.

Zápasníkovo chování tehdy odsoudily i osobnosti bojové scény. „Tohle může udělat jen s prominutím hovado,“ komentoval úspěšný český bijec Karlos Vémola.

„Každý, s kým jsem se bavil a každý, kdo má větší IQ než akvarijní rybička, tak to, co tam je, odsuzuje,“ řekl zápasník Patrik Kincl k videozáznamu s Růžičkou.

Sám zápasník dlouhé týdny po útoku mlčel. Když toto mlčení prolomil, tvrdil, že není násilníkem. Omluvná slova ale chyběla.

Tagy: