Policie zasahovala na Václavském náměstí. Kvůli podezřelým kufrům stály tramvaje i metro

Policie zasahovala v úterý odpoledne na Václavském náměstí v Praze kvůli odloženým kufrům. Z bezpečnostních důvodů byl pozastaven provoz metra na lince A i B. Nejezdily ani tramvaje. V odložených kufrech se nakonec nenacházelo nic nebezpečného a provoz byl následně obnoven, oznámila policie na síti X.

Hromadná doprava se znovu rozjela zhruba ve 14:30, uvedla policie na X úterní zákrok. Uzavřena zůstala oblast kolem střední části Václavského náměstí v místech Jindřišské a Vodičkovy ulice.

ČTĚTE TAKÉ: Obětí střelby na UK mohlo být více. Vyšetřovatelé popsali, jak zraněná dívka zachránila spolužáky

Podezřelá zavazadla si vyžádala kontrolu experta na výbušniny. „Na místě zasahuje několik desítek policistů včetně policejních pyrotechniků,“ upřesnil pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Richard Hrdina.

Dopravní podnik uvedl, že s ohledem na bezpečnostní opatření nejezdilo metro A mezi stanicemi Náměstí Míru a Dejvická a B mezi Smíchovským nádražím a Florencí.

Policisté opásali místo nálezu ve střední části náměstí, kde projíždějí tramvaje. Nepouštěli tam kolemjdoucí a lidé nesměli ani do metra. Prázdné byly i nedaleké restaurační zahrádky. Na místě byli spolu s policisty také záchranáři.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pečivo nezlevní, přestože ceny obilí padají, hlásí pekaři. Ekonomové je viní z prospěchářství

Tagy: