Šílený muž věznil ženu s dětmi, zastřelil hasiče a dva policisty. Jejich šéfka se rozplakala

Ve městě Burnsville v americkém státě Minnesota přišli o život dva policisté a jeden hasič při zásahu proti muži, který se v neděli večer zabarikádoval ve svém domě a ohrožoval svou ženu a sedm dětí. Po několika hodinách vyjednávání zásahové jednotky vtrhly do domu, kde čelily útoku. Zásah nepřežil ani ozbrojený muž, uvedly v pondělí podle agentury AP místní úřady.

Muž byl těžce ozbrojen a měl také značné zásoby munice. Policisté na místo vyjeli na základě telefonátu, který žádal o „pomoc rodině v ohrožení“, vyjednávání trvalo asi čtyři hodiny. Střílely obě strany, celkově to byl „hrozný den“, uvedl Drew Evans z minnesotské policie. Žena a děti od dvou do 15 let neutrpěly zranění, píše web NBC News.

ČTĚTE TAKÉ: Fatální justiční omyl: Nevinný Američan strávil za mřížemi 37 let. Odškodní ho miliony dolarů

Oběma zabitým policistům bylo 27 let. Třetí obětí z řad záchranných složek byl hasič ze zásahové jednotky, který byl též zdravotníkem. Zastřelen byl ve chvíli, kdy podával první pomoc jednomu ze zasažených policistů. Jeden další policista je podle Evanse v nemocnici, ale mimo ohrožení života.

Šéfka policistů z Burnsvillu Tanya Schwartzová se během tiskové konference, kde oznámila smrt dvou členů sboru a jednoho hasiče, rozbrečela. Burnsville je město se zhruba 64 tisíci obyvateli. Nachází se 25 kilometrů jižně od centra Minneapolis.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Soudce uložil Trumpovi pokutu přes 350 milionů dolarů. Je to křivák, řekl exprezident

Tagy: