Muž z Lounska střílející z okna skončil na psychiatrii. Stopy po kulkách se našly i u sousedů

Zásahová jednotka zadržela muže, který střílel z bytu na ulici

Zásahová jednotka zadržela muže, který střílel z bytu na ulici

Kriminalisté vyšetřují 47letého muže, který v úterý na Lounsku střílel ze své legálně držené zbraně z okna obecního bytu ven na ulici. Zadržený muž po zásahu strážců zákona putoval do psychiatrické nemocnice.

Policisté při vyšetřování případu v Libčevsi na Lounsku našli v okolní budově stopy po střelách. „Zadržený muž následně putoval do psychiatrické nemocnice a podle stanoviska odborného personálu se bude odvíjet další postup kriminalistů,“ popsal lounský policejní mluvčí Jakub Mareš pro CNN Prima NEWS s tím, že během samotného zásahu nebyl nikdo zraněn.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Agresor bodl v Mostě dítě do krku. Za jeho vraždu dostal 17 let vězení

Incident se odehrál v úterý odpoledne. „Přítomní svědci okamžitě uvedli, že slyšeli zvuky připomínající střelbu z oken bytového domu. Zároveň informovali zasahující policisty, že v domě bydlí muž, který legálně vlastní střelné zbraně,“ dodal Mareš. Na místo vyrazilo šest policejních hlídek, mezi nimi i prvosledová hlídka s balistickou ochranou, která se vydala ke dveřím mužova bytu.

Policisté se s ním snažili komunikovat, ten ale nereagoval a v bytě se zabarikádoval. Na místo zamířil i policejní vyjednavač. „Jelikož i přes veškerou snahu se s mužem nepodařilo navázat kontakt a panovala obava o jeho život nebo zdraví, zásahová jednotka provedla těsně před patnáctou hodinou násilný vstup do bytu. Tam zadržela 47letého muže, který měl u sebe dvě krátké střelné zbraně,“ doplnil policejní mluvčí.

Podle místních byl muž vždy pohodový. Neúspěšně kandidoval do tamního zastupitelstva. Podle sousedů často nadával na politické poměry v zemi. Celý incident prozatím policisté vyšetřují jako výtržnictví.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ostrý konflikt v Pezinku kvůli zatoulanému míči. Pracovník zadržel dítě, lidé rozbíjeli okna

Tagy:
policie okno krimi střelná zbraň Jakub Mareš okres Louny Zásahová jednotka Libčeves