Věhlasné ráje letních dovolených zasypal sníh. V italském letovisku nemohli lidé najít auta

Zatímco se v tuzemsku ochlazuje, bohatá sněhová pokrývka napadla i v dalších koutech Evropy. Na sociálních sítích tak kolují například snímky ze španělského ostrova Ibiza, který většina turistů zná jako letní místo. Na nevšední snímky poukázal web Daily Mail.

Zimní a mrazivé počasí zasáhlo i Španělsko, a to včetně Ibizy, informuje web Daily Mail. Tento prosluněný ostrov a oblíbená destinace pro večírky byla během neobvyklých mrazů zasypána sněhem.

Na ostrově klesly teploty několik stupňů pod bod mrazu. Meteorologická agentura proto pro některé části Španělska vydala i varování. Tenká vrstva sněhu napadla zejména v oblasti Talaia de Sant Josep a v některých oblastech obce Santa Eulària, píše web Majorca Daily Bulletin.

Sníh napadl třeba i v Chorvatsku, na Mallorce nebo nedaleko Říma. Tam napadlo tolik sněhu, že někteří lidé měli problém najít své auto. Vyhrabat ho a někam vyrazit bylo někdy nad lidské síly.

Italy! Casacalenda! So much snow...❄️ 📸Raffaele Maurizio

Posted by Cyclone Of Rhodes on Monday, January 23, 2023

„Do střední Evropy, Středomoří ale i na naše území přinesla sněhovou pokrývku tlaková níže, která se právě pohybovala nad centrálním Středomořím,“ popsala meteoroložka Českého hydrometeorologického ústavu Michaela Valachová.

Zima vládne nekompromisně i jinde ve světě. Například v severních oblastech Číny nyní panují tak třeskuté mrazy, jaké země nepamatuje už několik desetiletí.

Tagy: