Zastřelili koně kuší, odřezali ucho, vydloubli oko. Našli policisté pachatele?

Ústečtí policisté dopadli dvojici mužů s kušemi

Ústečtí policisté dopadli dvojici mužů s kušemi asi jen deset kilometrů od místa, kde byla šípem zastřelená kobyla podnikatele Daniela Pitka. Zvířeti pak pachatel uřízl ucho a vydloubl oko. Policisté teď prověřují, zda odhalili pachatele, či nikoli.

Majitel rozsáhlých pozemků pod Milešovkou Daniel Pitek vypsal prostřednictvím zpráv CNN Prima NEWS čtvrtmilionovou odměnu. Někdo mu totiž kuší zastřelil kobylu, poté ji ještě uřízl ucho a vydloubl oko. Měsíc po události policie možného pachatele zatím neoznačila.

Rozběhlo se ale prověřování dvou mužů, když myslivci narazili na tajný posed. Rozmístili u něj fotopasti a čekali. „Myslivecká stráž později zadržela dva střelce s kušemi, kteří byli vybavení k lovu,“ potvrdil majitel Daniel Pitek.

„Policisté začátkem měsíce listopadu zadrželi v lese dva muže, kteří u sebe měli kuše se speciálně vyrobenými hroty,“ potvrdila mluvčí Policie ČR v Ústeckém kraji Veronika Hyšplerová. Oba dva bydlí nedaleko místa incidentu. „Jeden je prodejce kuší z ústeckého Vaňova a druhý je ústecký učitel,“ doplnil Pitek.

Majitel obchodu s kušemi ale tvrdí, že nepytlačil. „Tak to je úplný nesmysl, šel jsem normálně lesem, nepytlačil jsem. Byl jsem trénovat, kuši jsem měl v obalu, vůbec jsem jí nestřílel. Myslivci mě přepadli a ztloukli i s kamarádem. Od té doby jsem v neschopnosti a nic se nestalo,“ řekl František C.

Webové stránky jako indicie

„U loveckých hrotů je důležité mít na jedné straně kompaktní rozměr pro přesný let a na druhé straně hrot musí udělat co největší řeznou ránu, aby lovená zvěř vykrvácela co nejrychleji, pokud možno bezbolestně,“ uvádí prodejce na webových stránkách, kde prodává mimo jiné i lovecké hroty.

Policisté prověřují možné souvislosti. Druhý chycený muž také vše popřel. „To je hrozně velký omyl, mě nikdy nikdo nechytil,“ sdělil stroze. „Mohu potvrdit, že ústečtí kriminalisté prověřují možné souvislosti s teplickým případem, kde došlo k usmrcení koně,“ uzavřela Hyšplerová.

Tagy: