Zastřelili koně kuší, odřezali ucho, vydloubli oko. Je to pomsta politikovi?

Kůň

Brutální případ usmrcení koně

Daniel Pitek, bývalý politik, nyní sedlák a majitel polností v severních Čechách, vypsal odměnu čtvrt milionu korun za informace vedoucí k dopadení pachatele, který mu hrůzným způsobem zabil koně. Případ vyšetřují kriminalisté v Teplicích.

Pitkovi někdo zabil kuší kobylu a poté její tělo zohavil. Bývalý člen předsednictva Strany zelených má rozsáhlé pozemky pod Milešovkou, na jednom z nich našel mrtvou svého koně. „Jmenovala se Indie a byla to hodná a velmi důvěřivá kobylka. Ležela v oblasti pastviny a byla střelená kuší do oblasti srdce, měla prostřelené plíce, uříznuté ucho a vydloubnuté oko,“ popsal Pitek, jak vypadlo zvíře poté, co ho našel.

Nepřátel mám mnoho, nenechám se zastrašit

Pitek si myslí, že existuje mnoho lidí, kteří se mu chtějí mstít nebo mu vyhrožovat. Přiznává, že nepřátel má tolik, že se nedají spočítat. Podle něj jhlavně proto, že překazil několik developerských projektů, v lesích chytil řadu pytláků i řidičů na čtyřkolkách a motorkách.

„Buď je to nějaká pomsta za mé veřejné politické aktivity, nebo by to mohla být určitá forma výhružky, abych zastavil své aktivity. Obojí je nesmyslné, protože mě nikdy nikdo nezastraší. A pokud mě přece jen někdo chce zastrašit, tak ať útočí na mne a ne na nevinné zvíře,“ vzkázal Pitek.

Zvláštní smrt zvířete i zohavení jeho těla není ojedinělým případem. Podobně jiní pachatelé připravili o uši či jiné části těla zvířata letos v srpnu ve Francii, a to v minimálně patnácti případech. Policisté tehdy řešili i možnost, že by mohlo jít o satanský rituál.

Odměna čtvrt milionu korun za dopadení pachatele

Případ z pod Milešovky už řeší kriminální policie a prosí veřejnost o pomoc. Od 17. října, kdy kobylu majitel našel, se totiž zatím nepodařilo nikoho dopadnout. „Žádáme případné svědky, kteří se v inkriminované době pohybovali v okolí obce Černčice a viděli někoho, kdo jde s kuší nebo s lukem, aby se obrátili na linku 158,“ řekl mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

Jelikož Pitek chce, aby byl pachatel dopaden, nabízí čtvrt milionu korun tomu, kdo přinese informace, které povedou k jeho zadržení. Po hrůzném nálezu si pořídil Daniel Pítek dalekohled s nočním viděním a termovizí a ozbrojený obchází své pozemky se zvířaty.

Tagy: