Zatažený, ale teplý víkend. Meteorologové však místy varují před deštěm

Lidé v Česku se v sobotu probudili do poměrně potemnělého dne. Meteorologové hlásí oblačno až zataženo, místy pak mlhy. Během dne může dojít i na slabý déšť či přeháňky. S teplotou to ovšem bude lepší, neboť může vystoupat až ke 20 °C. V neděli se sice vyjasní, ale teploty mírně klesnou.

Sobota by podle odborníků z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) měla být převážně oblačná až zatažená. Ráno a dopoledne se pak místy vyskytnou mlhy. Oproti tomu skoro jasno by mohlo být na některých místech v jihovýchodní polovině území. Během odpoledne se místy objeví slabý déšť nebo přeháňky. Na severozápadě země začne srážek k večeru ubývat.

Nejvyšší teploty během dne jsou hlášené mezi 15 až 20 °C, v horských oblastech pak kolem 11 °C s výjimkou Beskyd, kde by mohlo být až 14 °C. Vát má slabý západní, později severozápadní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

Noc ze soboty na neděli bude podle předpovědi ČHMÚ jasná až polojasná s výjimkou jihovýchodní poloviny území, kde by mělo být zpočátku oblačno až zataženo. Místy může dojít na občasný déšť a ráno se ojediněle očekávají mlhy, konkrétně v Čechách. Teploty klesnou k 9 až 5 °C, na severozápadní polovině území místy i k 3 °C. Dojít by mohlo i na přízemní mrazíky.

Nedělní předpověď hlásí jasno či skoro jasno, přičemž brzy ráno by na území Čech mohly přetrvávat mlhy. Teploty oproti sobotě mírně klesnou, nejvyšší se podle meteorologů budou pohybovat mezi 13 až 17 °C. Očekává se slabý proměnlivý vítr postupující z východu o rychlosti 2 až 6 m/s.

Tagy: