Do Česka dorazí sluníčko a teploty kolem 20 °C. O víkendu se zatáhne, hrozí déšť a přeháňky

Babí léto

Počasí 7.10.2022 6:08

Ranní mlhy v pátek vystřídá polojasná až jasná obloha. K večeru by však mělo přibývat oblačnosti. Teploty se budou pohybovat mezi 18 až 22 °C. O víkendu se mírně ochladí.

V pátek se ráno a dopoledne místy očekávají mlhy nebo nízká oblačnost. Ta může ojediněle vytrvat až do odpoledních hodin. K večeru však bude oblačnosti přibývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 18 až 22 °C, při déletrvající nízké oblačnosti vystoupají pouze k 16 °C. Na horách maximálně ke 13 °C.

V noci na sobotu bude polojasno až oblačno, na Moravě a ve Slezsku i skoro jasno. Během noci bude v Čechách přibývat oblačnosti, stejně tak dorazí i ojediněle slabý déšť. Ráno se pak očekávají mlhy nebo zataženo. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 °C.

Sobota s sebou přinese oblačnou až zataženou oblohu. Místy se očekávají přeháňky nebo deště, na východě by však zpočátku mělo být jasno až polojasno. K večeru by pak srážek i oblačnosti mělo ubývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 15 až 20 °C.

Poslední den týdne bude jasno až polojasno. Na východě se však zpočátku mohou objevit přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou v neděli pohybovat mezi 13 až 17 °C, čímž do Česka dorazí mírné ochlazení. A co přinese začátek nového týdne? V pondělí bude jasno až polojasno, k večeru přijdou ojedinělé přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupají až k 19 °C.

Tagy: