Mráz i prudké oteplení. Česko čeká počasí jak na houpačce, výkyvy budou i přes 20 stupňů

Studená fronta s sebou přinese prudké ochlazení (ilustrační foto).

Počasí (16.10.2023 07:08)

V Česku nás čeká počasí jako na houpačce. Ačkoliv přes týden ráno klesnou teploty k nule a na některých místech bude dokonce mrznout, v pátek by se přes den mohla rtuť teploměru opět vyšplhat až k 19 stupňům. Na víkend se ale opět ochladí a místy zaprší. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

pondělí bude polojasno až skoro jasno, k ránu se mohou ojediněle objevit mlhy. Zejména v severní části země se podle Českého hydrometeorologického ústavu může místy udělat oblačno, přechodně až zataženo. Na horách se výjimečně objeví i sněhové přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 7 a 11 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Evropa v mrazivých kleštích? Vražedný meteorologický jev „Bestie z východu“ hrozí i Česku

Noc na úterý bude oblačná až polojasná, s nejnižšími teplotami okolo nuly, konkrétně mezi −1 a 3 °C. K ránu je třeba opět počítat s ojedinělými mlhami. Přes den bude oblačno, přechodně i polojasno. Odpoledne a večer se od západu začne vyjasňovat. Denní maxima dosáhnou k hodnotám 8 až 12 °C.

Obloha ve středu bude skoro jasná až polojasná, ráno se místy objeví mlhy, které mohou být ojediněle i mrznoucí. Během dne bude od jihozápadu přibývat oblačnosti, která večer na západě ojediněle přinese i déšť. Nejvyšší denní teploty čekají meteorologové mezi 9 a 13 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dopad El Niño na zimu je takřka nevyhnutelný, tvrdí experti. Popsali hlavní hrozby jevu

O víkendu se zatáhne a opět zaprší. Nejnižší noční teploty se budou držet nad nulou, nejvyšší denní teploty budou až 13 stupňů Celsia, na jihu může být na začátku víkendu až 15 stupňů.

Tagy: