Zatímco Fiala jel do Kyjeva pomáhat, Babiš v Polsku okukuje ceny salámu, kritizuje Pekarová

Markéta Pekarová Adamová a Alena Schillerová v Partii

PARTIE Terezie Tománkové 27.3.2022

Opozice a především lídr hnutí ANO Andrej Babiš podle šéfky Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové jen jezdí okukovat ceny salámu do Polska a fotí se u toho s lidmi. Místo toho premiér Petr Fiala důstojně pomáhá, jel do Kyjeva a je skutečným lídrem. Pekarová to prohlásila v nedělní Partii na CNN Prima NEWS a o vládní pomoci se přela s šéfkou poslanců ANO Alenou Schillerovou.

„Myslím, že je vidět rozdíl v přístupu. Fiala jel podpořit Ukrajinu do Kyjeva, čímž ukázal připravenost pomáhat a být lídrem. Nikoliv, že by se jel kouknout do sousední země na cenu salámu,“ glosovala přístup současného a bývalého premiéra šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Reagovala tak na víkendový výlet Andreje Babiše do Polska, odkud sdílel fotky z tržiště, kde se vyfotil s Čechy, kteří tam vyrazili nakupovat. Sám si koupil zajíce a popřál veselé Velikonoce.

Tohohle krásného zajíce jsem koupil včera v Polsku. Na Velikonoce 😎 Hezkou neděli vám všem.

Posted by Andrej Babiš on Sunday, March 27, 2022

Společně s Alenou Schillerovou se přeli o to, zda český stát a současná vláda dělají pro české občany dostatek. Šéfka poslanců ANO hájila svého šéfa.

„Babiš se zcela logicky zlobí, protože mu píší voliči a nejenom naši, píší mu občané. Píší mu rozdíly, včera byl nakupovat v Polsku. Vláda je v neméně těžké krizi, než jsme byli my. Nechci to srovnávat, ale my jsme pomáhali, a to i střední třídě. Říkám – pomozme teď těm lidem,“ prohlásila Schillerová.

Podle Pekarové ale není možné dělat plošná opatření, protože to nedopadne vždy na ty, kteří pomoc skutečně potřebují. Každý může pomoct podle toho, jak umí. Doporučení dala i Agrofertu.

„Agrofert by tedy měl jít příkladem ve snižování cen. Řešíme krizi intenzivně, efektivně a jsme velmi napřed před ostatními zeměmi, ať už vidíme, co dělá Babiš ve Sněmovně nebo na sociálních sítích. Ti hlavní, kdo by měli být lídrem, zejména lídr největší opoziční strany, se vládu nesnaží podpořit a naopak stále říká ale.. Pomůžeme uprchlíkům, ale...,“ dodala Pekarová.

Připomněla i cestu Petra Fialy do válečného Kyjeva v minulém týdnu. Fiala se na místě setkal s ukrajinským prezidentem Zelenským.

Tagy: