Tragédie na Slovensku: Zavraždil nemohoucí rodiče milující syn? Celá léta se o ně vzorně staral

Slovenská policie zasahovala v úterý při děsivé tragédii – v jednom z rodinných domů v Trnavě nalezla dvě mrtvá těla. Šlo o partnery Věru a Josefa. Kriminalisté na místě zadrželi jejich 44letého syna Tomáše, který je měl už ve čtvrtek připravit o život. Tuto informaci zatím úřady oficiálně nepotvrdily. Sousedé rodiny pro slovenský deník Nový Čas prozradili, že oba důchodci byli vážně nemocní a syn se o ně vzorně staral. „Musel to být zkrat,“ řekl jeden z nich. Rodina měla nedávno o dům přijít v exekuci, v pondělí jim na místě skončil trvalý pobyt.

Svůj čin měl Tomáš před veřejností skrývat šest dní. Přiznat se k němu měl až novému majiteli domu. Kriminalisté, kteří vzápětí přijeli na místo, oblast uzavřeli a dům zajistili. Na sociální síti Facebook potvrdili, že při zásahu zadrželi jednoho muže. Další informace poskytnou, jakmile to situace umožní.

ČTĚTE TAKÉ: Bezdomovec dělal striptýz, kolemjdoucím ukazoval přirození, ukazují bizarní záběry ze Slovenska

„Od rána tu bylo asi 10 policejních aut. Je to obrovská rodinná tragédie,“ řekl jeden ze sousedů pro Nový Čas. Podle nich se v ranních hodinách Trnavou ozýval křik – policisté měli na muže mířit zbraní a hlasitě ho vyzývat k tomu, aby se vzdal.

➡TRAGICKÁ UDALOSŤ V TRNAVE 👮NA MIESTE ZASAHUJÚ POLICAJTI 🚓Polícia bola privolaná do rodinného domu v meste Trnava, kde...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Tuesday, October 15, 2024

Oba rodiče měli být podle výpovědí místních vážně nemocní. Otec měl trpět Parkinsonovou chorobou a matka byla upoutána na lůžko. „Tomáš se o ně jako syn staral roky. Může to být více než osm let. Otec byl na vozíku a matka jen ležela,“ vylíčil jejich soused, který měl rodinu velmi dobře znát.

Lidé, kteří podle webu TVnoviny.sk Tomáše často potkávali na ulici, když chodil na nákup, nedokážou uvěřit tomu, že by spáchal tak strašlivý čin. Popsali ho jako hodného a férového muže. Péči o své rodiče věnoval mnoho času a nechodil do práce. Všichni tři nakonec přišli v exekuci o svůj rodinný dům. Od pondělí jim měl být navíc zrušen trvalý pobyt a stali se z nich bezdomovci.

V nejbližších dnech čeká Tomáše soud, který rozhodne, zda bude stíhaný na svobodě nebo ve vazbě.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Brutální incident na Černém Mostě. Muž zkopal řidiče autobusu, považoval ho za Ukrajince

Tagy: