Zázrak v první den školy: Dívka přežila zásah bleskem. Spálil tričko, hodinky explodovaly

Do dívky na Floridě udeřil blesk.

Do dívky cestou do školy uhodil blesk

Na svůj první den na vysoké škole 18letá Emma Egglerová asi nikdy nezapomene. Cestou do ní totiž uhodil blesk, přežila jen zázrakem. Výboj jí spálil tričko, hodinky, popáleniny má ale i po celém těle. Američanka může mluvit o štěstí. Nedávno blesk ve Washingtonu u Bílého domu zabil na místě tři lidi.

Měl to být první den ve škole, tam ale nakonec 18letá Emma ani nedošla. Cestou ji zastihl liják a pak do ní udeřil blesk. Neměla ale ani čas si to pořádně uvědomit. „Vlastně jsem necítila vůbec nic, probudila jsem se až na zemi. Doktoři mi pak řekli, že bych si měla vsadit, takové mám štěstí,“ popsala studentka.

Elektrický výboj projel celým jejím tělem, převážně pravou částí. Udeřil ji do hrudi, spálil tričko, její hodinky explodovaly. Nakonec jí propálil i díru do boty. „Tričko se kvůli blesku úplně rozevřelo, roztavilo se. Jen jsem si dokázala sundat batoh, necítila jsem ale nohy, bála jsem se, že jsem paralyzovaná,“ doplnila Emma.

Student ze stejné floridské univerzity položil Emmu na lavičku a zavolal záchranku. A snažil se ji uklidnit. „Tady ležela, deštník byl opodál. Říkal jsem jí: ,Já bych byl vyděšený, ale ty jsi silná. Je to těžký den, ale vím, že ty to zvládneš,‘“ vyprávěl Nelson Libbert.

Emmu transportovali do nemocnice v Alabamě, odkud pochází. „Brali jsme to jako zázrak, jako boží vůli. To je jediné vysvětlení, že je tu ještě s námi,“ uvedla Emmina matka Erin Egglerová.

Emmu už propustili z nemocnice, vrátil se jí i cit do nohou. To, jaké měla štěstí, je vidět i na případu z Washingtonu ze začátku srpna. Tehdy blesk zasáhl čtyři lidi, tři byli na místě mrtví. Přežila jen Amber, kterou museli oživovat. „Je to, jako by se mi 10 tisíc zrníček písku pohybovalo každým pórem těla, od pasu dolů. Nejhorší je to v noci,“ popsala své následky Amber Escudero-Kontostathisová.

Tagy: