Zběsilá honička přes tři státy. Převaděče s migranty zastavil až zátaras na Břeclavsku

Převaděč zběsile ujíždět před policií

Pronásledování vozidla s nelegálními migranty

Pronásledování vozidla s nelegálními migranty mají za sebou policisté z Maďarska, Slovenska i České republiky. Během zběsilé jízdy přes tři státy uhánělo osobní auto až dvousetkilometrovou rychlostí. Převaděče za volantem zastavily až zátarasy vytvořené z kamionů na Břeclavsku.

V okamžiku, kdy dostali jihomoravští policisté první informace do vysílačky o ujíždějícím vozidle, měla jeho posádka za sebou zhruba už sto kilometrů zběsilé jízdy. „Dlouhé pronásledování začalo v Maďarsku, kdy se muž za volantem chtěl vyhnout silniční kontrole a přes hraniční přechod zamířil na Slovensko,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí policistů Jihomoravského kraje Petr Vala.

K maďarské policii se následně připojila ta slovenská, která se několikrát pokoušela neúspěšně zastavit ujíždějící osobák střelbou. Auto s osmičlennou posádkou mířilo jako neřízená střela ke slovensko-českým hranicím v Lanžhotě na Břeclavsku. „Naštěstí se poblíž hranice nacházela hlídka dálniční policie, která v zúžení pohotově zastavila veškerý provoz,“ upřesnil Vala.

Jednatřicetiletý řidič z Gruzie se na dálnici D2 nakonec chytil do připravené pasti a namířená zbraň jednoho z policistů ho nakonec přiměla sundat nohu z plynu. V případě odsouzení hrozí převaděči, který měl v autě sedm migrantů se Sýrie, až pětileté vězení.

Tagy: