Zběsilá jízda opilého řidiče u Pasohlávek. Driftoval na parkovišti a nadával policistům

Zběsilá jízda opilého řidiče u Pasohlávek. Driftoval na parkovišti a nadával policistům.

Zběsilá jízda opilého řidiče

Dálniční policisté na jižní Moravě museli krotit silně opilého řidiče. Ten si totiž silnici a parkoviště u Aquaparku poblíž Pasohlávek nejspíš spletl se závodní dráhou. Jeho zběsilou jízdu zachytila průmyslová kamera, která místo monitoruje. Jak vše nakonec dopadlo?

Pětačtyřicetiletého muže na rozhlehlém parkovišti u vodního parku poblíž jihomoravských Pasohlávek nenapadlo nic lepšího, než zkoušet své řidičské schopnosti. „Tím ale na sebe upozornil, protože rekreačním areálem u břehu Novomlýnských nádrží projížděl jako blázen. V jednu chvíli dokonce ve vysoké rychlosti jezdil v kruhu,“ uvedl mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Aby toho nebylo málo, následně řidič drze zaparkoval své terénní auto na invalidech a začal nadávat muži, který ho na to upozornil. To už ale na místo přijela hlídka dálničních policistů, která stála opodál. Ani to ale nebylo důvodem, aby se muž uklidnil. „Opilec je počastoval nadávkami nejhrubšího zrna. Rozum nedostal ani po několikaminutovém běsnění. Vše nakonec ukončil až policejní zákrok, kdy se agresor proti hlídce nečekaně rozešel a skončil na zemi v poutech,“ doplnil Vala.

Muž nakonec policistům přiznal, že před jízdou popíjel tequilu a nadýchal jim téměř dvě promile alkoholu. Teď mu tak za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí i pobyt za mřížemi. Nepotrestáno navíc nejspíš nezůstane ani jeho neurvalé chování. Za přestupek proti veřejnému pořádku bude muset ve správním řízení počítat až s desetitisícovou pokutou.

Tagy: