Za volantem pil šampaňské a natáčel se, po nehodě skončil ve vězení. Případů přibývá

Sedmadvacetiletý řidič kamionu se natáčel, jak za volantem pije šampaňské, balí si cigaretu a píše sms zprávy. Pak naboural do auta se třemi dětmi. U soudu dostal Angličan trest 16 měsíců vězení. Nejedná se ale o ojedinělý případ.

Otevřel si láhev šampaňského a když se napil, smál se u toho na celé kolo. Jenže u toho řídil náklaďák s průměrnou rychlostí 100 km/h. Za volantem seděl sedmadvacetiletý Mason Cowgill. Když muž láhev za volantem odložil, začal si balit cigaretu. Na silnici koukal jen sporadicky. Vzal si také telefon, kterým se zřejmě natáčel, a psal SMS. Když vjel do města, rychlost snížil na zhruba 50 km/h. Pak přišel poslední úsměv a náraz.

Incident se stal v červnu loňského roku. Nyní Cowgill stanul před soudem. Připustil, že měl problémy s alkoholem a drogami. Ty ale bohužel nepominuly. Před třemi týdny ukradl dvě láhve prosecca v obchodě v Severním Yorku a láhev vína v tamním hotelu. Když se soudce Simon Hickey Cowgilla zeptat, zda představuje pro veřejnost riziko, řidič odpověděl: „Z hlediska řízení ano“.

Cowgill dostal trest 16 měsíců ve vězení a 32 měsíců nesmí řídit. Trest je mírnější proto, že se v autě, do kterého narazil, nikdo nezranil.

V Bavorsku řidič smetl 33 aut

Bohužel se nejedná o ojedinělý případ, kdy šoféři z povolání řídili pod vlivem alkoholu. V úterý v bavorském Fürthu opilý řidič kamionu projel křižovatku na červenou a narazil do řady aut před sebou. Některá z nich začala po nárazu hořet. Asi deset aut kamion odhodil na chodník. „Slyšela jsem ránu a moje dcera seběhla dolů a viděla hořet auta,“ popsala nehodu očitá svědkyně Eva-Maria Maueselová.

Při incidentu se zranili dva lidé. „Když se podíváte na délku místa nehody, počet nabouraných aut a délku chodníku, je opravdu štěstí, že nebyli zraněni žádní chodci,“ řekl mluvčí hasičů Christian Rieck.

Policisté řidiče zatkli, když se snažil od nehody utéct. Po dechové zkoušce mu naměřili zhruba dvě promile alkoholu. Kamion nakonec naboural 33 aut. Vzplanul i nedaleký dům, který je kvůli tomu neobyvatelný.

Tagy: