Opilý a zfetovaný. Policie odhalila, proč řidič v Dobříši po zběsilé jízdě vrazil do autobusu

Tragická nehoda se odehrála 13. ledna v Dobříši.

Tragická nehoda v Dobříši Řidič byl pod vlivem drog a alkoholu

Za volantem auta značky Fiat Punto, které se 13. ledna odpoledne v Dobříši ve velmi vysoké rychlosti čelně srazilo s autobusem, seděl řidič, který byl pod vlivem alkoholu a drog. Pro pořad Krimi zprávy CNN Prima NEWS to potvrdil Pavel Truxa, tiskový mluvčí policie Středočeského kraje. Nehoda měla tragický konec. Spolujezdec z fiatu zraněním na místě podlehl, řidič byl v kritickém stavu transportován do nemocnice, zranění utrpěl také řidič autobusu.

„Výsledky znaleckého zkoumání z oboru toxikologie prokázaly, že dvaatřicetiletý řidič měl v krvi kokain a více než jedno promile alkoholu. Vyšetřování této tragické dopravní nehody nadále probíhá. Řidič osobního vozidla ještě nemohl být vyslechnut kvůli jeho zdravotnímu stavu,“ potvrdil pro Krimi zprávy Pavel Truxa, mluvčí policie Středočeského kraje.

ČTĚTE TAKÉ: Z pražské rozhledny Doubravka spadl 20letý muž. Záchranáři ho uvedli do umělého spánku

Zběsilou jízdu městem ukončil náraz do autobusu poté, co vozidlo přejelo do protisměru. Tachometr fiatu se zastavil před hranicí 140km/h. Důsledky nárazu si vyžádaly nejvyšší daň. „Spolujezdec zemřel na místě, řidič byl po vyproštění z vraku vozidla letecky transportován do nemocnice, a to v kritickém stavu,“ uvedla záchranná služba.

Podle záchranné služby ASČR zůstane otázka, co vedlo osádku fiatu k takové šílené jízdě zřejmě bez odpovědi. „Naprosto nepochopitelným a zřejmě nezodpovězeným zůstane motiv dnešní šílené jízdy v Dobříši dvou mladíků ročníky 1991 a 1992,“ napsali záchranáři v příspěvku na Facebooku.

Tagy: