Porodní drama v Praze zachytila kamera. Miminku na svět pomohli policisté, má netradiční jméno

Chlapeček dostal jméno Lui.

Pražští policisté odrodili dítě

Běžně pronásledují zločince, tentokrát si dva pražští policisté vyzkoušeli roli porodníků. Právě oni byli nejblíž bytu, kde neočekávaně začala rodit mladá maminka. S pomocí operátorky záchranářů se mužům zákona před několika týdny podařilo zvládnout porod. Chlapeček dostal jméno Louis.

Policejní hlídka je zvyklá na ledajaké drama. Tenhle zákrok si ale muži zákona určitě budou pamatovat celý život. Spěchali do jednoho z pražských bytů, kde uvnitř čekala mladá maminka, protože právě oni byli nejblíž. V momentě, kdy dorazili, zbývalo jen pár chvil do porodu.

DÁLE ČTĚTE: Strážníci v Hradci našli mezi odpadky miminko. Spolu s matkou skončilo v nemocnici

Zkušené operátorce bylo jasné, že převoz rodící ženy do nemocnice se už nestihne. „Zjistila jsem, že je sama doma. Byla úžasná, spolupracovala, poslouchala moje pokyny,“ řekla pro CNN Prima NEWS operátorka ZZS hlavního města Prahy Petra Geloňová.

„Když to na mě přišlo, tak jsem si myslela, že máme ještě dost času, protože u staršího syna to trvalo ještě dvanáct hodin,“  prozradila redakci maminka Ellen Laval.

„Vlastně jsme v bytě našli rodící ženu na posteli a ta měla telefon a tam byla operátorka,“ popisoval zasahující policista Tomáš Punčochář. „Ještě jsem se nesetkal s tím, aby nějaký kurz připravil člověka na porod. Já jsme z vlastní zkušenosti nečerpal vlastně nic,“ řekl druhý z dvojice policistů Roman Mičunovič. A tak dvojice policistů vyměnila zbraně a pouta za ručníky.

Policistům i rodící ženě byla oporou operátorka záchranné služby. A to až do šťastného konce „Všichni jsme vlastně poslouchali paní z dispečinku co a jak. Bylo to vlastně hrozně rychlý,“ řekla maminka. S pomocí operátorky záchranářů se policistům a mamince podařilo porod zvládnout.

„Byla to úleva, že tam vlastně někdo přišel, že jsem tam nebyla sama,“ řekla na závěr novopečená maminka. Chlapeček dostal jméno Louis, protože tatínek, který dorazil do bytu jen krátce po narození, pochází z Francie.

Ředitel policie ČR Petr Matějíček je na své podřízené patřičně hrdý. „Skoro jsem se rozbrečel, když jsem se na to díval, a obzvlášť že to zvládli chlapi,“ uvedl ředitel policie.

Tagy: