Zdechovský: Je třeba zastavit zelené šílenství. Pak se pohádal se Zaorálkem, kdo za něj může

Tomáš Zdechovský a Lubomír Zaorálek

ZPRÁVY PLUS (145)

Zelené šílenství, které významně ovlivňuje ekonomiku Evropské unie, je třeba zastavit. V pořadu Zprávy Plus na CNN Prima NEWS to uvedl europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Proti jeho vyjádření se ohradil lídr kandidátky sociálních demokratů do Evropského parlamentu Lubomír Zaorálek. Ten Zdechovského obvinil, že Green Deal prosazovala nejvíce právě jeho frakce.

„Pevně věřím, že volby vyhrají strany kolem pravého středu, které jsou konzervativní. A že výrazným způsobem neposílí extremisté,“ poznamenal Zdechovský.

Extremismem prý myslí jak levicový, který šíří „zelené šílenství“, tak pravicový, který má blízko k různým diktátorským režimům a snaží se rozložit Evropskou unii zevnitř.

ČTĚTE TAKÉ: Vláda zničila naši ekonomiku, říká Šichtařová. Nechme ideologie a vraťme se ke kapitalismu

Na to reagoval Zaorálek, který označil Zdechovského slova za „neuvěřitelná“. „Pan Zdechovský mluví o zeleném šílenství, ale zapomněl, že jeho strana patřila k nejsilnější frakci v Evropském parlamentu a byla klíčová pro prosazování zelené dohody Ursulou von der Leyen,“ zdůraznil.

„Je to bláznovství. Nemůžete být součástí něčeho a když se to rozjede, začít tvrdit, že je to šílenství,“ vytkl Zdechovskému.

Zdechovský se bránil, že to není pravda, jelikož lidovci prosadili, aby do všech nařízení ohledně Green Dealu byly zakomponovány body o nutnosti revize. „A bude tedy revidováno to, co bylo schváleno,“ vysvětlil.

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) a lídr kandidátky sociálních demokratů do Evropského parlamentu Lubomír Zaorálek rovněž hovořili o podpoře Ukrajiny i o obvinění německého poslance Petra Bystroně (AfD) z korupce. Na celý rozhovor se můžete podívat ve videu v úvodu článku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ve volbách zvítězí politika strachu, říká Fischer. Schmarcz doporučil, jakou stranu si vybrat

Tagy:
politika Lubomír Zaorálek Tomáš Zdechovský Green Deal Evropské volby 2024 Zprávy Plus ekologie