Zdechovský napadl plán Majerové na zrušení migračního paktu. Lžete, rozohnila se

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KUD-ČSL) a předsedkyně strany Trikolora Zuzana Majerová

Evropské volby 2024 (16)

Jak zrušíme migrační pakt? Budeme vyvíjet tlak, aby se celá tato legislativa shodila ze stolu, popsala v pořadu 360° Speciál: EU a bezpečnost předsedkyně strany Trikolora a kandidátka do Evropského parlamentu Zuzana Majerová. Její plán ale zkritizoval europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). „Vaši kolegové na jednání o migračním paktu nikdy nepřišli,“ uvedl lidovec. Majerová ho v reakci na to označila za lháře.

„Budeme vyvíjet tlak v rámci naší euroskeptické politické skupiny Identita a demokracie spolu s dalšími nezařazenými, aby se naprosto zásadně celá tato legislativa shodila ze stolu,“ popsala Majerová svou vizi ke zrušení migračního paktu. Podle ní se musí začít vážněji řešit návratová politika.

ČTĚTE TAKÉ: Státy EU potvrdily migrační pakt, Češi se zdrželi. Migraci chceme čelit důrazněji, řekl Stanjura

Na její slova rázně reagoval Zdechovský, trojka na kandidátce koalice Spolu ve volbách do Evropského parlamentu. „Paní kolegyně, já jsem na jednání o migračním paktu byl. Vaši kolegové tam nikdy nepřišli,“ opáčil bývalé poslankyni za ODS.

Nato Majerová lidoveckého politika označila za lháře. „O vás, Tomáši, dlouhodobě víme, že lžete. Tak prosím nelžete, už jste jeden soud prohrál, tak jak máme věřit vašemu tvrzení?“ uvedla šéfka Trikolory. „Lžete víc, než mluvíte,“ dodala v pořadu 360° Speciál.

„Kdybyste jako bývalá poslankyně věděla, co to je nepravomocné rozhodnutí soudu, tak byste to možná dopracovala někam dál,“ řekl jí na to Zdechovský. Připomněl také, že Tomio Okamura (SPD), s jehož hnutím Majerová kandiduje v koalici do europarlamentu, podle pravomocného rozhodnutí soudu lhal o něm a jeho kolegovi z KDU-ČSL Pavlu Svobodovi.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Čtveřici převaděčů hrozí osm let vězení. Kontroly na německých hranicích budou přísnější

Tagy: