Zdrogovaný mladík naboural dvě zaparkovaná auta. Snažil se ujet policistům

Policejní honička v České Třebové

Policejní honička v České Třebové

Divokou honičku mají za sebou policisté v České Třebové. Ujížděl před nimi v autě mladík, na kterého už byl dříve vydaný zatykač. Při pokusu o útěk před ním lidé raději uskakovali z cesty a nakonec řidič naboural dvě zaparkovaná auta. Podle testu byl pod vlivem drog.

Policejní záběry ukazují, jak se stříbrné BMW řítí ulicemi s hlídkou v závěsu. Ta si všimla chvíli předtím registrační značky a vzpomněla si, že jim nedávno stejné auto ujíždělo. Tehdy se to řidiči podařilo. Proto to zkusil i tentokrát.

„Pronásledovaný ujížděl ulicemi České Třebové několik minut více než stokilometrovou rychlostí. Někteří kolemjdoucí raději uskakovali z cesty, aby do nich auto nenarazilo,“ popsala mluvčí pardubických policistů Dita Holečková.

Z videa je patrné, kolikrát měl řidič namále. Najel na chodník a skoro naboural do plotu, domu nebo protijedoucích řidičů. Jízda pro něj skončila ve chvíli, kdy v centru nezvládl řízení, otřel se o obrubník a poté naboural do dvou zaparkovaných aut. Mladík chtěl z místa okamžitě zmizet, policisté ho ale dostihli a zadrželi.

„20letý řidič nebyl držitelem řidičského oprávnění a navíc na něj byl vydán příkaz k zatčení. Zároveň kolegové provedli na místě orientační test na jiné návykové látky, který byl pozitivní na látku amfetamin a metamfetamin,“ doplnila Holečková.

Kvůli soudem vydanému zatykači skončil „neřidič“ rovnou ve vazební věznici. Jestli mu způsobená nehoda a jízda pod vlivem návykových látek ještě přitíží, co se týče délky trestu, bude záležet na závěrech vyšetřování kriminalistů a výši způsobené škody.

Tagy: