Zdrogovaný řidič kličkoval před policistou v civilu. V rauši vezl potomka do školy

Policisté na Hodonínsku zastavili zdrogovaného řidiče, který převážel potomka do školy.

Zdrogovaný muž vezl dítě v autě

Na ranní jízdu do práce nejspíš dlouho nezapomene policista z jihomoravských Dubňan. Auto jedoucí před ním totiž kličkovalo ze strany na stranu a několikrát vjelo i nebezpečně do protisměru. Muž zákona v civilu se proto okamžitě rozhodl jednat. Ten největší šok na něho teprve čekal. Zdrogovaný řidič vezl vlastního potomka do školy, uvedla ve vysílání televize CNN Prima NEWS.

Policista mířil brzy ráno do služby a jel po silnici vedoucí z Hodonína do Dubňan. Jeho pozornost zaujal vůz, jehož řidič předváděl velmi nebezpečný styl jízdy. „Šofér ohrozil rovnou několik vozidel. Třiatřicetiletý muž za volantem například za tmy a na mokru nesmyslně zapínal blinkry, nečekaně brzdil, kličkoval, a dokonce najížděl i do protisměru,“ popsal redakci CNN Prima NEWS mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

K TÉMATU: Do vyšetřování pádu letadla v Alpách se mohou zapojit i čeští experti. Čekají na zprávu

Policista na nic nečekal a okamžitě zalarmoval své kolegy. „Máš tam hlídku? Já nejspíš jedu za úplně opilým řidičem,“ hlásil pohotový muž zákona svým kolegům a byl připraven i na nejhorší.

Riskantní jízdu ale naštěstí ukončil sám řidič, který po několika minutách zastavil. Toho policista využil, muži se prokázal služebním odznakem a počkal s ním na příjezd hlídky. Přivolaní kolegové zjistili, že šofér má již šest zákazů řízení a za jejich opakované porušování měl nastoupit do vězení. Dechová zkouška byla u muže negativní, test na drogy odmítl. Policistům přiznal, že před jízdou kouřil marihuanu, napsal web iDnes.cz. Avšak největší překvapení na policisty teprve čekalo.

„Po celou dobu nebezpečné jízdy vezl na zadních sedačkách svého spícího potomka, který navíc neseděl připoutaný v autosedačce. Pro ospalého předškoláka si na služebnu museli dojet příbuzní,“ popsal neobvyklou situaci Vala.

Muž navíc o nedávno zakoupený osobní vůz, který byl určený na náhradní díly, přišel. Policisté mu auto totiž zabavili a nechali ho odtáhnout. Hrozí i jeho propadnutí. Nenapravitelný recidivista se navíc za další maření úředního rozhodnutí už vězení nejspíš nevyhne.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Motorkář se vysmál policii: Na Jihočesku jel 300 km/h a chlubil se videem, trest nedostane

Tagy: