Zdrogovaný řidič najel v centru Prahy na schody, vyprostit jej museli hasiči

K vyproštění auta bylo zapotřebí použít hydraulickou ruku.

Uvízlé auto na schodech

Tak „zajímavou“ práci pražští hasiči pár měsíců neměli. V neděli objevili na schodech na konci ulice Lublaňská v druhé městské části vozidlo se slovenskou poznávací značkou. Na vyproštění použili tzv. hydraulickou ruku. Případ nyní řeší Policie ČR, protože řidič měl pozitivní test na omamné látky.

Řidič vozu značky BMW jel v protisměru po Nuselském mostě, následně uvízl na schodech, které vedou do parku Folimanka v Praze 2. „Po příjezdu na místo jsme zjistili, že se vozidlo nachází na podestě schodiště pro pěší. Velitel zásahu proto povolal speciální vyprošťovací automobil s hydraulickou rukou,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Policisté řeší, jak se řidič na takové místo dostal, vyhodnocují záběry z kamer.

Při příjezdu policie stál vedle automobilu muž, který svíral klíče od vozu a tvrdil, že rozhodně neřídil. Policisté chtěli na místě udělat muži test na drogy, ten ho ale odmítl. Podle informací CNN Prima NEWS nakonec test v nemocnici podstoupil, jeho výsledky byly pozitivní. Osmatřicetiletý muž tak zůstal „v péči“ policistů.

Obvinění zatím nepadlo. Policisté případ prověřují jako ohrožení pod vlivem návykové látky, obecné ohrožení a poškození cizí věci.

Letos nešlo o první podobné vyprošťování v Praze. V polovině května zazmatkovala řidička osobního vozu Toyota a najela do hlubokého výkopu na silnici ve Starostrašnické ulici. Hasiči museli 31letou ženu s lehkými zraněními vyprostit za pomoci jeřábu. Řidička nebyla pod vlivem drog ani alkoholu. Podle prohlášení policie se jednalo o nepozornost.

Kvůli rychlé jízdě a nepozornosti skončilo jiné auto v pražských Modřanech v polovině září též ve výkopu. Řidič vozidla uvedl, že se díval do telefonu a navíc jel rychleji, než je v daném úseku povolené. Neměl tak čas, aby dostatečně rychle zareagoval na značení před výkopem. Následně v něm vozidlo s čtyřčlennou posádkou „zaparkoval“.

Spolujezdkyni následně museli ošetřit záchranáři. Vůz vytáhli hasiči za pomoci těžké techniky. Ani v tomto případě neměl řidič pozitivní test na alkohol a návykové látky.

S jinými problémy se potýkal řidič kamionu s rumunskou registrační značkou, když 17. listopadu nerespektoval zákaz vjezdu a najel na cyklostezku. Po dvou kilometrech uvízl před mostem v blátě. Vyprošťovat ho museli hasiči. Muž nebyl pod vlivem alkoholu, policisté zahraničnímu řidiči udělili blokovou pokutu.

Tagy: