Zemřel Anthony Walker, hvězda funkové skupiny Gap Band. Pracoval se Snoop Doggem i Travoltou

Anthony Walker, člen slavné americké R&B a funkové skupiny Gap Band, zemřel na komplikace po operaci krku, uvedl jeho mladší bratr Eric. Není zřejmé, jaký zákrok podstupoval ani jaké komplikace nastaly. Anthonymu Walkerovi bylo šedesát let.

„Není jasné, co přesně se pokazilo, ale Anthony prý v důsledku toho zemřel,“ sdělil jeho bratr Eric Walker pro TMZ.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela téměř v přímém přenosu. Dívka po čtyři roky s fanoušky sdílela svůj boj s rakovinou

Walker se ke slavné kapele Gap Band, jejíž hlavními členy byli bratři Wilsonové, připojil v roce 1979, dvanáct let po jejím založení. Výrazně přispěl k obrazu skupiny jako tanečník, choreograf a skladatel. Během svého třiadvacetiletého působení si vysloužil přezdívku „Baby Gap“.

Gap Band dosáhl v 70. a 80. letech velké popularity, mezi nejznámější hity patřily písně You Dropped a Bomb on Me, Outstanding a Burn Rubber on Me. Členové kapely také často vystupovali v televizních pořadech, jako například American Bandstand Dicka Clarka, kde Walker učil diváky krokům Michaela Jacksona.

V roce 1985 vydal Walker spolu se zpěvákem skupiny Charliem Wilsonem a spoluhráčem Billym Youngem samostatné album s názvem Billy & Baby Gap, jehož hlavní singl Rock The Nation se tehdy umístil v prvních příčkách hitparád.

Během své kariéry spolupracoval i s dalšími významnými umělci – Rickem Jamesem, Georgem Clintonem či Snoop Doggem. Tanec a choreografie byly pro Anthonyho obrovskou vášní a staly se klíčovou součástí jeho kariéry. Na začátku 80. let vyučoval tanec ve studiu Johna Travolty a pracoval jako choreograf pro Disney.

Před svou smrtí pracoval po boku dalších bývalých členů The Gap Band ve skupině GapX, uvedl deník The Mirror.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Češka zahrála Clintonovi na přání prezidenta Pavla. Saxofonistka se svěřila s vážnou nemocí

Tagy:
smrt úmrtí Ohio John Travolta Michael Jackson hudba kultura tanec Anthony Walker Billy Young George Clinton Gap Band operace Baby Gap