Zemřel hvězdný cyklista. Bývalého mistra světa Péreze ubodali, bylo mu 48 let

Sport v jihoamerické Kolumbii postihla tragédie. Zemřel bývalý profesionální cyklista a juniorský mistr světa Marlon Pérez. Osmačtyřicetiletý sportovec byl během potyčky pobodán do krku a zraněním později v nemocnici podlehl. O incidentu informovala zahraniční média.

K tragické události došlo ve čtvrtek v kolumbijském městě Antioquia ve čtvrti Carmen de Viboral. Během potyčky byl Pérez pobodán do krku. Na místo ihned vyjela sanitka, která bývalého profesionálního sportovce převezla do nemocnice. Vážným zraněním ale cyklista ještě během převozu podlehl. Okolnosti případu nyní úřady vyšetřují. Informoval o tom web AS Colombia.

ČTĚTE TAKÉ: Zápasnici Pudilovou zasáhla tragédie, při nehodě jí zemřel bratr. Napsala mu dojemné rozloučení

V Evropě nepatřil Pérez mezi ty úplně nejslavnější závodníky, doma se ale řadil mezi špičku, připomněl server Velo. V časovce vyhrál tři národní tituly, šest etap na kolumbijské Vueltě a z časovky si z Panamerických her odvezl v roce 2011 zlato. Byl také juniorským mistrem světa v dráhové cyklistice z roku 1994.

Po ukončení závodní kariéry se stal trenérem. Síly spojil s paralympijským cyklistou Javierem Sernou, kterému dělal průvodce na tandemovém kole při jeho účasti na paralympijských hrách v roce 2020 v Tokiu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dojemné gesto Espanyolu. Tým s Králem vyběhl na hřiště se psy z útulku, hledá pro ně domov

Tagy: