Zemřel legendární herec známý z filmu Buffy, zabíječka upírů. Daboval také Šmouly

Legendární herec Paul Reubens, který se proslavil díky svérázné dětské postavě Pee-weeho Hermana i dabování postavy v kreslené sérii Šmoulové, zemřel. Hrál také ve filmu Buffy, zabíječka upírů. Smutnou zprávu uveřejnil i web americké stanice CNN. Herec, který se dožil 70 let, statečně bojoval s rakovinou.

„Rozloučili jsme se s Paulem Reubensem, kultovním americkým hercem, komikem, scenáristou a producentem, jehož milovaná postava Pee-wee Herman potěšila svými pozitivními myšlenkami, rozmarností a vírou v důležitost laskavosti celé generace dětí i dospělých,“ stojí v prohlášení na jeho oficiálním účtu na Instagramu. Tu uveřejnil jeho tým, píše web americké stanice CNN.

ČTĚTE TAKÉ: Když nejde o život, jde o ho*no, říkávala Šulcová. Hüttnerová ocenila její chlapský humor

Příčinou smrti byla podle prohlášení rakovina. „Přijměte prosím mou omluvu za to, že jsem nezveřejnil, čemu jsem posledních šest let čelil,“ napsal sám Reubens ještě před svou smrtí. „Od svých přátel, fanoušků a příznivců jsem vždy cítil obrovskou lásku a respekt. Měl jsem vás všechny moc rád a rád jsem pro vás tvořil umění,“ dodal.

Reubens se narodil v Peekskillu ve státě New York, vyrůstal na Floridě a ke komediím získal vztah již v raném věku. Namluvil postavu Jokey Smurf, tedy šmoulu Šprýmaře, v sérii Šmoulové. Zároveň se proslavil díky komické fiktivní postavě jménem Pee-wee Herman.

„Paul statečně a soukromě bojoval s rakovinou po celá léta se svou charakteristickou houževnatostí a vtipem. Byl to nadaný talent, navždy zůstane v komediálním panteonu a v našich srdcích jako cenný přítel a muž pozoruhodného charakteru a velkorysosti ducha,“ stojí dále v prohlášení.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Duchařina mé ženy je pro mě nedotknutelná věc. Já se zatím neotevřel, říká Pohlreich

Tagy:
CNN smrt Šmoulové úmrtí herec USA kultura Paul Reubens Pee-wee Herman Jokey Smurf